ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

«Η αγκαλιά»: Το βιβλίο – πρόταση της POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

«Η αγκαλιά»: Το βιβλίο – πρόταση της POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Η ΑΓΚΑΛΙΑ

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Όουεν Μακ Λαφλιν

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα είναι λυπημένοι. Τόσο που μόνο ένα πράγμα μπορεί να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα. Μια αγκαλιά! Συναντούν διάφορα ζώα μέσα στο δάσος αλλά κανένα δεν τους χαρίζει μια αγκαλιά. Όλοι λένε μια δικαιολογία και φεύγουν. Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα δεν μπορούν να καταλάβουν το γιατί. Μέχρι που συναντούν την σοφή κουκουβάγια. Εκείνη τους εξηγεί πως τα αγκάθια αλλά και το σκληρό κέλυφος δυσκολεύουν τα ζώα να τους αγκαλιάσουν. Όμως υποστηρίζει πως υπάρχει μια αγκαλιά για όλους. Θα βρει άραγε η χελώνα και ο σκαντζόχοιρος την αγκαλιά που χρειάζονται;

Μια τρυφερή ιστορία αλλά καθόλου συνηθισμένη. Το κύριο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι πως είναι διπλό. Οι μικροί αναγνώστες παρακολουθούν τον σκαντζόχοιρο να ψάχνει για την αγκαλιά που χρειάζεται και γυρνώντας το βιβλίο παρακολουθούν την χελώνα στην δική της αναζήτηση αγκαλιάς. Με σημαντικότερη στιγμή στο κέντρο του βιβλίου. Το ελάχιστο κείμενο συνδυάζεται αρμονικά με την υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου. Τέλος το λευκό φόντο βοηθάει τα παιδιά να εστιάζουν στα ζωάκια του δάσους και τα συναισθήματα του προσώπου τους. Μια ιστορία που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *