ΤΟΠΙΚΑ posted by

Με τους βουλευτές του νομού συναντήθηκαν οι καταστηματάρχες Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας

Με τους βουλευτές του νομού συναντήθηκαν οι καταστηματάρχες Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας

Με τους βουλευτές Ημαθίας συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαΐου 2020 οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την Αλεξάνδρεια, τη Βέροια και τη Νάουσα.

Η συνάντηση έγινε στο Επιμελητήριο Ημαθίας παρουσία των βουλευτών Τάσου Μπαρτζώκα, Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Φρόσως Καρασαρλίδου. Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος εκπροσωπήθηκε από την Βάια Λιανοπούλου.

Οι καταστηματάρχες οι οποίοι είχαν δύο εκπροσώπους από κάθε πόλη του νομού, παρουσίασαν την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πόσο δύσκολη θα είναι η βιωσιμότητά τους με την επιστροφή στην εκ νέου λειτουργία.

Έγινε αναφορά σε τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποια καταστήματα με την εκμετάλλευση του εξωτερικού χώρου όπου δεν υπάρχει μέρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Προτάθηκε η λύση των διαχωριστικών όπως επίσης προτάθηκε η λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων.

Οι καταστηματάρχες ζήτησαν άμεση μείωση του ΦΠΑ ενώ αναφερόμενοι στη μείωση του 40% στα ενοίκια, τη χαρακτήρισαν σεβαστή ωστόσο έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τέλος μιλώντας για τον δανεισμό που προωθεί η κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις, οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τη διαφωνία τους και ζήτησαν επιχορηγήσεις και όχι δανεισμούς.

Δείτε εικόνες από το Veriotis.gr:

1 Comment

  • Οι υπόλοιποι καταστηματάρχες που είναι?????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *