ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή για τους αγρότες της Ημαθίας και εργάτες από Κοζάνη και Πιερία

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή για τους αγρότες της Ημαθίας και εργάτες από Κοζάνη και Πιερία

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, όσον αφορά την στήριξη των αγροτών της Ημαθίας με θέμα: «Ενδιαφέρον για απασχόληση στα χωράφια της Ημαθίας από εργατικό δυναμικό της Κοζάνης και της Πιερίας».

Αναλυτικά την ερώτηση που κατατέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, εργατικό δυναμικό από όμορους νομούς επιθυμεί, κατά την φετινή γεωργική περίοδο, να απασχοληθεί σε αγροτικές εργασίες, στην Ημαθία, όπως μας ενημέρωσαν αγρότες από την περιοχή, κατόπιν επικοινωνίας τους μαζί μας. Όπως μας μετέφεραν οι ως άνω αγρότες, έντονο είναι το ενδιαφέρον, κυρίως, από την Πιερία η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα και οι κάτοικοι εκεί βρίσκονται σε αναζήτηση απασχόλησης. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν έχει να κάνει με το κόστος μετακίνησης των εν δυνάμει εργατών γης.

Σε πρώτο χρόνο, την ανάληψη αυτού του κόστους, όπως μας ενημέρωσαν οι ως άνω, ανέλαβε η κεντρική οργάνωση των συνεταιρισμών του νομού τους, αλλά εάν υπάρξει συνέχεια και αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων, τότε είναι προφανές ότι, θα χρειαστεί μια άλλη αντιμετώπιση. Στη βάση αυτή, ζητούν από την Πολιτεία οι συνεταιρισμένοι αγρότες να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης, όπως την επιδότηση των μετακινήσεων. Το δε καθεστώς των επιδοτούμενων μετακινήσεων, όπως μας τόνισαν οι ως άνω, θα δώσει τεράστια ώθηση στον κλάδο των επιβατικών συγκοινωνιών αλλά και του τουρισμού, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας υπολειτουργούν, ενώ τα τουριστικά γραφεία της ευρύτερης περιοχής παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των λεωφορείων τους σε μεγάλο αριθμό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί

Προτίθεσθε να προχωρήσετε, κατά το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στα Υπουργεία σας, σε άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών της Ημαθίας, δια της κάλυψης μέρους των εξόδων που απαιτούνται για τις μετακινήσεις εποχιακών Ελλήνων εργατών τους από όμορους νομούς της Ημαθίας, που επιθυμούν να εργαστούν στα χωράφια της;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up