ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Στην Αλεξάνδρεια ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος – τι συζήτησε με τον δήμαρχο

Στην Αλεξάνδρεια ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος – τι συζήτησε με τον δήμαρχο

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2020 ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια στο πλαίσιο επίσκεψής του σε περιοχές της κεντροδυτικής Μακεδονίας (Ημαθία, Κοζάνη, Πέλλα) και κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο δήμαρχος του έθεσε μια σειρά από θέματα όπως:

1. τροποποίηση κανονισμού του ΕΛΓΑ (για ζημίες στη γονιμοποίηση και την καρπόδεση)

2. γρήγορες καταγραφές ζημιών από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ

3. συμψηφισμός οφειλών με ποσά που έχουν να λαμβάνουν οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ

4. αναλογικότητα εισφοράς με τύπο καλλιέργειας

5. αντιχαλαζική προστασία.

Στη συνέχεια και μετά τη λήξη της συνάντησης με τον δήμαρχο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είχε συζήτηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας. Από τα λίγα που είπε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δε διαφαίνεται κάποια αλλαγή σε σχέση με όσα συμβαίνουν σήμερα (πέραν της ψηφιοποίησης του συστήματος καταγραφής ζημιών το οποίο ανέφερε).

Ήταν μετρημένος στα λόγια του, ιδιαίτερα προσεκτικός και χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια. Πάντως, την τελευταία τριετία-τετρετία δεν είναι λίγοι στον αγροτικό κόσμο αυτοί που μιλάνε για πορεία προς πλήρη ιδιωτικοποίηση των μηχανισμών αγροτικών ασφαλίσεων και αποζημιώσεων (ή στην καλύτερη περίπτωση μιλάνε κάποιου είδους μικτό σύστημα).

Αυτό που όλοι όμως επισημαίνουν και “συμφωνούν” είναι η πρόβλεψη για αύξηση των ασφαλίστρων, όποιο καθεστώς κι αν ισχύσει (το σημερινό, αμιγώς ιδιωτικές ασφαλίσεις ή μικτό σύστημα) στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: e-periskopisi.gr

Σίμος Τάμογλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *