ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

«Ο χαμαιλέοντας που έψαχνε την μαμά του»: Η βιβλιοπρόταση της εβδομάδας από την POWER BOOK Girl

«Ο χαμαιλέοντας που έψαχνε την μαμά του»: Η βιβλιοπρόταση της εβδομάδας από την POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ ΠΟΥ  ΕΨΑΧΝΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ

Εκδόσεις : Κλειδάριθμος

Συγγραφέας: Christine Beigel

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ ετών

Τα μικρά κοτοπουλάκια αναζητούν την μαμά τους. Τότε η γιαγιά κότα αποφασίζει να τους πει την ιστορία για τον μικρό χαμαιλέοντα. Ο χαμαιλέοντας βρίσκεται στο δάσος μαζί με την μαμά του. Κάνουν βόλτα. Το σκοτάδι όμως έχει αρχίσει να πέφτει και η μαμά, ενώ δεν το παραδέχεται, φοβάται το γκνου. Του ζητάει να επιστρέψουν στο σπίτι όμως εκείνος της βγάζει την γλώσσα και φεύγει τρέχοντας. Στην αρχή όλα είναι ωραία. Αλλά μετά ο μικρός χαμαιλέοντας ψάχνει με αγωνία την μαμά του. Συναντάει μια αγελάδα, ένα γουρουνάκι, ένα τσιτάχ, και άλλα ζώα αλλά κανένα δεν φοβάται το γκνου, όπως η μαμά του. Έτσι ο μικρός χαμαιλέοντας καταλαβαίνει πως δεν είναι αυτή. Θα καταφέρει να γυρίσει πίσω στο σπίτι και στη μαμά του; Ποιο ζωάκι μπορεί να βοηθήσει τον μικρό χαμαιλέοντα;

Μια ιστορία της σειράς “Παραμύθια της γιαγιάς κότας” που βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες που αντιμετωπίζουν δυσκολία συγκέντρωσης μέσα από την περιπέτεια του μικρού χαμαιλέοντα. Υπέροχη εικονογράφηση, εξαιρετική προσέγγιση ενός ιδιαίτερου θέματος, ευκολονόητο λεξιλόγιο κάνουν το βιβλίο να αξίζει να υπάρχει στην παιδική βιβλιοθήκη σας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Η πρόταση βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK Girl!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *