ΤΟΠΙΚΑ posted by

25 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – που εντοπίζονται

25 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – που εντοπίζονται

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 25, εκ των οποίων τα οκτώ κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, δεν σημειώθηκε κάποιος θάνατος.

Πέρα από τα οκτώ κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου, δύο ακόμη προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ ένα ακόμη εισαγόμενο κρούσμα ελέγχθηκε και επέστρεψε στην χώρα προέλευσης. Επίσης, πέντε εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, δύο στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και τρία στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.511, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

Από αυτά, 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  

11 σε ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή, 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. Πέντε εξ αυτών (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ τo 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κανένας θάνατος

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από αυτούς, 61 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ηλικιακή κατανομή

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

  

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση τη δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς. 

Οι εστίες διασποράς και τα «εισαγόμενα» κρούσματα

Πάντως, ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές Αρχές οι διάσπαρτες εστίες κρουσμάτων κοροναϊού σε όλη τη χώρα, καθώς και τα εισαγόμενα κρούσματα.

Οι αρμόδιοι δίνουν «μάχη» αφενός για να μην «ξεφύγει» κάποιο κρούσμα, αφετέρου για να καταγράψουν όσο πιο πλήρη και ολοκληρωμένα γίνεται τα στοιχεία κάθε κρούσματος.

Πλέον, ο ένας πόλος επιδημιολογικού ενδιαφέροντος αφορά τους τουρίστες και τα θετικά κρούσματα που θα εντοπίζονται από τους εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους και ο άλλος πόλος αφορά γενικώς τον πληθυσμό της χώρας ο οποίος επίσης θα «σκανάρεται» για κοροναϊό μέσα από συνεχή τεστ μοριακού ελέγχου.

Στον χάρτη με τις τοπικές επιδημίες συνεχίζουν να βρίσκονται η Ξάνθη, η Κοζάνη, οι Σέρρες ενώ μετά τη Σύρο όπου είχε καταγραφεί μικρή συρροή κρουσμάτων, μπαίνει και ένα ακόμη νησί, η Κάρπαθος.

In.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *