ΤΟΠΙΚΑ posted by

Θετικός στον κορονοϊό τουρίστας στην Παραλία Κατερίνης

Θετικός στον κορονοϊό τουρίστας στην Παραλία Κατερίνης

Θετικός στον κορονοϊό, ανιχνεύτηκε τουρίστας στην Παραλία Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της eptanews.gr, ο ρουμανικής καταγωγής επισκέπτης της περιοχής, ελέγχθηκε κατά την είσοδό του στη χώρα μας και χτες ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές ότι είναι θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ρουμάνος παραθερίζει στην Παραλία μαζί με την οικογένειά του και δεν εμφάνισε συμπτώματα της νόσου. Αμέσως μετά την ενημέρωσή του από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, φέρεται να επικοινώνησε και με το Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη και ήδη έχει ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο για την φιλοξενία του σε «ξενοδοχείο καραντίνας» της Πιερίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως σε τεστ έχουν υποβληθεί και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστα της περιοχής το οποίο αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και ακολουθώντας κατά γράμμα όλο το σχετικό πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Το κρούσμα, έρχεται να εμφανιστεί, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των ανοιχτών εκδηλώσεων συλλόγων και φορέων και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε συνολική επανεξέταση τέτοιων εκδηλώσεων από τους δήμους, που κατά κύριο λόγο παραχωρούν χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *