ΤΟΠΙΚΑ posted by

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το πανηγύρι του Αιγίνιου για τις 5 Αυγούστου

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το πανηγύρι του Αιγίνιου για τις 5 Αυγούστου

Την ματαίωση της 94ης Εμπορονοπανήγυρης Αιγινίου συζήτησε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύδνας Κολινδρού, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του Covid 19, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι αρνητικές εισηγήσεις

Είχαν προηγηθεί δυο ομόφωνες αποφάσεις για τη μη πραγματοποίηση της 94ης διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης Αιγινίου. Τόσο η εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής όσο η εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Αιγινίου, που εισηγήθηκαν ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί φέτος η εμποροπανήγυρη.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας “με πόνο ψυχής εισηγήθηκα να μην γίνει φέτος η εμποροπανήγυρη, αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα”. Η εμποροπανήγυρης είναι ο βασικός αιμοδότης του Δήμου καθώς κάθε χρόνο οι εκθέτες φτάνουν τους 300 και πολλές φορές τους ξεπερνούν. «Χάνουμε μια πολύτιμη οικονομική στήριξη γεγονός που προαναγγέλλει μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά», επισημαίνει ο δήμαρχος κ. Μανώλας, όμως δεν υπάρχει επιλογή. Εκτός από τους εκθέτες, υπάρχουν οι ταβέρνες και οι καντίνες με τα τραπεζοκαθίσματα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού σε συνδυασμό φυσικά με τους χιλιάδες επισκέπτες που προσελκύει η εμποροπανήγυρη από τους όμορους νομούς και όχι μόνο.

Τελικά στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα, με πρόταση της μειοψηφίας και συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου που τα νέα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί.

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *