ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Προσωπολογία: Της Γιώτας Παπαδοπούλου (3ο Μέρος)

Προσωπολογία: Της Γιώτας Παπαδοπούλου (3ο Μέρος)

Γράφει η Γιώτα Παπαδοπούλου*

Συνέχεια από το Α’ Μέρος και Β’ Μέρος (κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Προσωπολογία (3ο μέρος)

ΚΑΡΔΙΑ:

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς ίσως να μην χρειάζεται να το “διορθώσουμε” επειδή έχει όμορφες γωνίες και το μέτωπο αν και είναι μεγάλο, ως συνήθως είναι όμορφο.

Σε αυτό το σχήμα ταιριάζουν από κοντά, ως πολύ μακρυά μαλλιά και αν θέλαμε να κρύψουμε το μέτωπο τότε οι αφέλειες ή μια ίσια φράντζα θα ήταν η ιδανική πρόταση.

ΡΟΜΒΟΣ:

Είναι το σχήμα προσώπου που έχει πλάτος στα ζυγωματικά και στενεύει στο μέτωπο και στο πηγούνι.

Αν θέλαμε να ισορροπήσουμε αυτό το σχήμα προσώπου, θα έπρεπε να φτιάξουμε μια μεσαίου μήκους περίμετρο ως κάτω από το πηγούνι αν είναι καρέ το κούρεμα που επιλέξαμε και αν είναι φιλαριστό, να είναι ως την μέση του λαιμού και να έχει αφέλειες στα πλαϊνά, έτσι ώστε να κρύβει το πλάτος του προσώπου και να δίνει όγκο στο ύψος του πηγουνιού.

ΑΝΑΠΟΔΟ ΤΡΙΓΩΝΟ:

Πάρα πολύ δύσκολο σχήμα προσώπου επειδή έχει φαρδύ μέτωπο και καταλήγει σε ένα πολύ στενό πηγούνι.

Αν κάποιος έχει ακριβώς αυτό το σχήμα (αν και το συναντάμε σπάνια) τότε το κούρεμα που ταιριάζει ιδανικά είναι το καρέ που φτάνει ως το πηγούνι και το σκεπάζει, ενώ μια λοξή φράντζα θα δημιουργήσει την εντύπωση ενός μετώπου πιο μικρού.

Θα πρέπει να αποφύγουμε εδώ την ίσια φράντζα επειδή η ευθεία της θα μας υπογράμμιζε το μέτωπο και θα έδειχνε το πηγούνι πιο στενό.

Γενικά, σε αυτό το σχήμα προσώπου προσπαθούμε με το κούρεμα να δώσουμε όγκο στο πλάι και κάτω μέρος, οπότε αποφεύγουμε τα μακριά ίσια μαλλιά.

ΣΧΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ:

Είναι ένα “δυνατό” σχήμα προσώπου που του ταιριάζουν σχεδόν όλα τα μήκη και τα κουρέματα. Αν έχει λίγο όγκο στην κορυφή ή μια χωρίστρα στη μέση, αυτόματα παίρνει ένα ΟΒΑΛ σχήμα που όπως είπαμε θεωρείται ιδανικό.

ΜΙΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Μικτό χαρακτηρίζουμε το πρόσωπο που ανήκει σε δύο ή τρεις κατηγορίες. Είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε συχνά. Παρόλα αυτά σε όποιο σχήμα και αν ανήκουμε έχουμε πολλές επιλογές.

Οι τάσεις της μόδας σε κάθε εποχή του χρόνου ευνοούν όλα τα σχήματα των προσώπων.

TIPS: Για να βρείτε σε ποιο σχήμα προσώπου ανήκετε, τραβήξτε πίσω όλα τα μαλλιά και με την βοήθεια ενός μολυβιού χειλιών διαγράψτε στον καθρέφτη το σχήμα του προσώπου σας.

* Η Γιώτα Παπαδοπούλου διατηρεί κομμωτήριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας από το 1991. Θα το συναντήσετε στον πεζόδρομο στην οδό Εθν. Αντίστασης 32

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *