ΡΕΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ posted by

Ρετρό ιστορίες: Οι ROLLING RIVER από την Αλεξάνδρεια και η μουσική διαδρομή τους!

Ρετρό ιστορίες: Οι ROLLING RIVER από την Αλεξάνδρεια και η μουσική διαδρομή τους!

Τους Rolling River αποτελούσαν οι: Γιώργος Τσομπάνης (κιθάρα), Σάκης Σκουρτόπουλος (ντραμς), Βασίλης Καρκαμάνης (μπάσο και μπουζούκι), Χρήστος Ηλίας (πλήκτρα), Τάκης Λαφαζάνης (φωνή), Γιάννης Ποταμιάνος (φωνή).

Κάποια από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν στις συναυλίες τους, ήταν από τους θρυλικούς Olympians με τους οποίους οι Rolling River είχαν παίξει και στον ίδιο χώρο στο μαγαζί “Χαβάη” στην Κρήνη Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα των Rolling River γεννήθηκε από τον Χρήστο Ηλία στο Νησέλι το 1967. Την ιδέα την μετέφερε στον Γιώργο Τσομπάνη. Με δικά τους έξοδα αγόρασαν κιθάρες χωρίς να έχουν μουσικές γνώσεις. Αγόρασαν ένα πικάπ και ακούγοντας 45άρια δισκάκια, έμαθαν όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γιώργος Τσομπάνης “με το αυτί” να παίζουν κιθάρα. Το όνομα Rolling River το σκέφτηκε ο Γιώργος Τσομπάνης ο οποίος με πινελάκι έγραψε και τα γράμματα στα ταμπελάκια και στα μουσικά όργανα του συγκροτήματος.

Η πρώτη εμφάνιση των Rolling River έγινε στο πανηγύρι του Νεοχωρίου όπου ο κόσμος ενθουσιάστηκε από τη μουσική τους που ήταν ελληνική και ξένη ποπ της εποχής. Αρχικά ήξεραν μόνο 10 τραγούδια.

Στη συνέχεια η μουσική βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε και με λαϊκά τραγούδια.

Το συγκρότημα έγινε περιζήτητο και έπαιξε στα περισσότερα πανηγύρια της περιοχής μας.

Έπαιξαν σε μαγαζιά της Αλεξάνδρειας, των Γιαννιτσών, της Θεσσαλονίκης, της Κατερίνης, της Χαλκιδικής και της Βέροιας.

Μερικά ονόματα μαγαζιών στην Αλεξάνδρεια: “Κουίντα”, “Πανόραμα” και “Ψάθα”.

Οι Rolling River έπαιξαν με επιτυχία για 5 σχεδόν χρόνια.

Πανηγύρι στο Παλαιοχώρι του δήμου Αλεξάνδρειας. Στο μπουζούκι ο Βασίλης Καρκαμάνης, στο τραγούδι ο Βασίλης Σκουρτόπουλος που παίζει και ντραμς, στην κιθάρα ο Γιώργος Τσομπάνης

Οι Rolling River στο μαγαζί “Φλοίσβος” στον Μακρύγιαλο Πιερίας

 

Κολάζ φωτογραφιών από τις εμφανίσεις των Rolling River σε “Κουίντα” και “Φλοίσβο”. Διακρίνεται ο Πασχάλης Τερζής στον οποίο θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση

Από αριστερά: Καρκαμάνης, Κωτούλας (guest στο μπουζούκι) και Τσομπάνης στην Κουλούρα

Οι Rolling River στην πρώτη έγχρωμη φωτογραφία στην Αλεξάνδρεια

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Τσομπάνη που μοιράστηκε μαζί μας μέσα από τις φωτογραφίες και την αφήγησή του αυτό το όμορφο ταξίδι στο παρελθόν.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *