ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Οι βιταμίνες που αγαπούν τα μαλλιά μας – της Γιώτας Παπαδοπούλου

Οι βιταμίνες που αγαπούν τα μαλλιά μας – της Γιώτας Παπαδοπούλου

Γράφει η Γιώτα Παπαδοπούλου*

Τα λαμπερά υγιή και όμορφα μαλλιά δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της περιποίησης, αλλά και της σωστής διατροφής.

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα όταν περιλαμβάνονται καθημερινά στην διατροφή μας, κάνουν καλό όχι μόνο στα μαλλιά αλλά στο δέρμα και στα νύχια.

Ας δούμε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι πολύτιμες βιταμίνες που όταν λείψουν από τον οργανισμό μας τα μαλλιά αποδυναμώνονται και λιγοστεύουν:

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α:

Είναι απαραίτητη βιταμίνη για τα μαλλιά που βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη τους.

Έχει την ιδιότητα να δυναμώνει την τρίχα, να μειώνει την ξηρότητα και έτσι να την προστατεύει από το σπάσιμο, την ψαλίδα και την τριχόπτωση.

Η βιταμίνη Α περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην παραγωγή των φυσικών ελαίων της τρίχας, τα οποία ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής αλλά και τα μαλλιά.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α:

Η βιταμίνη Α περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί, γιαούρτι), στο βούτυρο και στα αυγά (ειδικά στο κρόκο), στο συκώτι και σε κάποια είδη ψαριών (τόνος, σολομός, πέστροφα).

Την συναντάμε επίσης στα λαχανικά όπως το καρότο, οι γλυκοπατάτες και στα φρούτα (βερίκοκα, παπάγια, μάνγκο, πεπόνι, καρπούζι, μανταρίνι).

ΒΙΟΤΙΝΗ Ή Β7:

Η βιοτίνη βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν, βελτιώνει την υφή της τρίχας και χαρίζει πλούσιο όγκο.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΒΙΟΤΙΝΗ:

Η βιοτίνη περιέχεται στα μανιτάρια, το κουνουπίδι, το αβοκάντο, στις μπανάνες, στα αυγά, στο σολομό, στα καρύδια και στα αμύγδαλα.

Επίσης βιοτίνη περιέχουν το πολύσπορο ψωμί η μαγιά, το συκώτι και το χοιρινό.

ΦΥΛΙΚΟ ΟΞΥ Β9:

Μια ακόμη βιταμίνη της ομάδας Β, η οποία είναι ιδανική για υγιή, λαμπερά και πυκνά μαλλιά.

ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΦΥΛΙΚΟ ΟΞΥ:

Καταναλώστε δημητριακά, πράσινα λαχανικά, σπαράγγια, μπρόκολο, παντζάρια και καρότα.

Επίσης πλούσια σε φυλικό οξύ είναι και τα όσπρια όπως τα φασόλια, οι φακές αλλά και ο αρακάς, οι μπάμιες, το αβοκάντο και τα εσπεριδοειδή.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12:

Επίσης βασική βιταμίνη για τα μαλλιά επειδή μεταφέρει το αίμα και το οξυγόνο στον θύλακα της τρίχας, έτσι τα μαλλιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα, και παραμένουν υγιή.

ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Β12:

Τροφές πλούσιες σε Β12 είναι: τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί, το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα πράσινα λαχανικά.

Συνεχίζεται…

* Η Γιώτα Παπαδοπούλου διατηρεί κομμωτήριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας από το 1991. Θα το συναντήσετε στον πεζόδρομο στην οδό Εθν. Αντίστασης 32

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *