ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Καταστροφή στη Βηρυτό – πολύνεκρες εκρήξεις στο λιμάνι

Καταστροφή στη Βηρυτό – πολύνεκρες εκρήξεις στο λιμάνι

Εικόνες βιβλικής καταστροφής μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου δήλωσε ότι η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε νιτρικό νάτριο που κατασχέθηκε από ένα πλοίο, πριν από περίπου ένα χρόνο και αποθηκεύτηκε εκεί.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην περιοχή τόνισε ότι ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τα πραγματικά αίτια των εκρήξεων: «Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για ατύχημα ή ανθρώπινη ενέργεια».

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 500 τραυματίες. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Kataeb (Καταέμπ), Ναζάρ Νατζαριάν, είναι μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ο Νατζαριάν είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού, Τζορτζ Κετάνεχ, πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι σε σπίτια που καταστράφηκαν από τις εκρήξεις.

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ είπε ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των τραυματιών, καθώς πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια στην περιοχή των εκρήξεων. Άλλοι διασώθηκαν με βάρκες.

Δείτε βίντεο από την έκρηξη:

Πηγή: cnn.gr

AP Photo/Hassan Ammar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *