ΤΟΠΙΚΑ posted by

Γιατί δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για τα σχολεία ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Γιατί δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για τα σχολεία ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Διαβασμένος φάνηκε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης με το έγγραφο που έστειλε χτες στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως (κλικ ΕΔΩ). 

Ο δήμαρχος παρά το γεγονός ότι ζήτησε να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά μέχρι να τελειώσει το lockdown στον νομό Ημαθίας, δεν προχώρησε σε αντίστοιχη απόφαση με αυτήν που πήραν οι δήμαρχοι του νομού Πέλλας.

Γνώριζε πως δεν μπορεί να βασιστεί στο Προεδρικό Διάταγμα που δίνει το δικαίωμα στους δήμους για αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι τρεις, που αφορούν τον κίνδυνο της μετακίνησης των μαθητών όπως για παράδειγμα όταν υπάρχουν χιονοπτώσεις και κακοκαιρία.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού υπερισχύει νομικά του Προεδρικού Διατάγματος.

Έτσι οι δήμοι και οι δήμαρχοι δεν μπορούν να αναστείλουν την έναρξη ή την λειτουργία των σχολείων με το Υπουργείο Παιδείας να έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για το θέμα.

Για τον λόγο αυτό ο Παναγιώτης Γκυρίνης απέστειλε το έγγραφο στη Νίκη Κεραμέως η οποία είναι αποκλειστικά αρμόδια για το θέμα αυτό.

6 Comments

  • Έξυπνη ενέργεια δήμαρχε μπράβο

  • Δήμαρχε προσπάθησε για το καλό των παιδιών μας

  • Ναι γιατί αμα κλείσουν τα σχολεία, θα είναι πολύ σημαζεμενα τα παιδιά που καθε βράδυ μαζεύονται ομαδες κάνουν φασαρίες, χαλανε περιουσιες και δεν αφήνουν κανέναν να κοιμηθεί..που δεν σέβονται τίποτα.. Στα σχολεία κολλαει αλλα να αλωνίζουν καθε βράδυ έξω ως το πρωί δεν κολλάει… Τώρα ξαφνικά φοβάστε.. Που πρέπει να καλούμε την αστυνομία για να ηρεμήσουμε λιγάκι το βράδυ.

  • Δεν υπάρχει τπτ κανονικά σχολεία τη Δευτέρα…..

  • Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την καθαριότητα του Δήμου που είναι εστία μόλυνσης από τρωκτικά σε πολλά σημεία και δίπλα στα σχολεία τα άλλα δεν είναι στην δική του αρμοδιότητα

  • Ας μας πει ο δημσρχος για ολα αυτα ποιος φταει αν οχι αυτος τοτε η κυβερνηση γιατι φοβαται να καταγγειλει την κυβενηση ?Η αδιαφορια και η καθυστερηση αποφασεων δημιουργει τον κινδυνο και την απειλη προς δημοσια υγεια και κυριως των μαθητων .
    Τα σχολεια χωρις καθαριστριες και θα λειτουργησουνε σχολεια?? Για ολα αποφασιζει η κυβερνηση ΝΔ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *