ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Προϊόντα περιποίησης, ενυδάτωσης και styling – πως να κάνετε τη σωστή επιλογή

Προϊόντα περιποίησης, ενυδάτωσης και styling – πως να κάνετε τη σωστή επιλογή

Γράφει η Γιώτα Παπαδοπούλου*

Η καθημερινότητα κάθε γυναίκας είναι απαιτητική, οι ρόλοι της ποικίλουν: γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος, νοικοκυρά.

Όποιον από τους παραπάνω ρόλους και αν έχετε, οι ρυθμοί της ζωής είναι πλέον γρήγοροι και ο χρόνος που θα μπορείτε να αφιερώσετε στον εαυτό σας κάθε πρωί για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας θα είναι μάλλον λίγος.

Και τι δεν θα “δίναμε” για να έχουμε όμορφα μαλλιά με μία μόνο κίνηση.

Για τα χρώματα, τα κουρέματα, τα σχήματα προσώπων και τι μας ταιριάζει σας έχω μιλήσει σε προηγούμενα άρθρα.

Υπάρχει κάτι που δεν είπαμε όμως. Τι κάνουμε για να συντηρήσουμε μόνες μας στο σπίτι το όμορφο αποτέλεσμα που πήραμε από το κομμωτήριο. Είναι απλό, χρησιμοποιούμε τα σωστά προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών μας και για τις ανάγκες τους. Δεν χρειάζεται να έχουμε πολλά προϊόντα, πρέπει όμως να είναι τα σωστά.

Αυτό θα μας το εξασφαλίσει σίγουρα ο ειδικός των μαλλιών μας που δεν είναι άλλος από τον κομμωτή ή την κομμώτριά μας.

Η σωστή διάγνωση και η σωστή συμβουλή θα φέρει κοντά μας 2-3 προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να έχουμε όμορφα μαλλιά κάθε μέρα χωρίς να αφιερώνουμε πολύ χρόνο.

Σίγουρα κάθε γυναίκα έχει κάποια προϊόντα που χρησιμοποιεί στα μαλλιά της. Σαμπουάν, μάσκα, έλαιο για τον καθαρισμό και την ενυδάτωσή τους.

Πολύ συχνά όμως μου λένε ότι δεν είναι ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα που παίρνουν.

Σε αυτή την περίπτωση ρωτάω αν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν είναι κομμωτηρίου ή εμπορίου.

Από όπου και αν τα έχετε αγοράσει δεν είναι τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά σας αφού το αποτέλεσμα δεν σας ευχαριστεί.

Τα άτομα που μου απαντούν ότι αγοράζουν προϊόντα από το super market ως συνήθως το κάνουν επειδή θεωρούν ότι είναι εφάμιλλη η ποιότητά τους με αυτά του κομμωτηρίου και είναι πιο οικονομικά.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Ας το δούμε λίγο καλύτερα όμως. Που υπερτερεί ένα προϊόν κομμωτηρίου;

Σαμπουάν

Έχει πυκνότητα και μία μικρή ποσότητα είναι ικανή να καθαρίσει τα μαλλιά μας οπότε θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο. Έχει καλύτερη ποιότητα και πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται.

Προϊόντα περιποίησης – ενυδάτωσης styling

Έχουν επίσης πυκνότητα, μπαίνουν στην τρίχα, την ενυδατώνουν και όταν ξεπλένουμε τα μαλλιά μας δεν αφήνουν κατάλοιπα.

Τα μαλλιά είναι ευκολοχτένιστα, ενυδατωμένα και υγιή.

Το ποιοτικό προϊόν (conditioner, μάσκα, έλαιο) δεν βαραίνει τα μαλλιά.

Το ίδιο θα παρατηρήσετε και στα προϊόντα styling, δίνουν υφή στα μαλλιά χωρίς να τα “βαραίνουν”, έτσι τα φορμάρετε εύκολα, γρήγορα και τα προστατεύετε από τα θερμαντικά εργαλεία (σεσουάρ, ηλεκτρικό ψαλίδι, ισιωτική).

Όταν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε είναι επαγγελματικά και εξειδικευμένα και φέρουν την εγγύηση μιας μεγάλης εταιρίας σε συνδυασμό με τη συμβουλή του κομμωτή – κομμωτριά σας, τότε σίγουρα θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Επίσης όταν ένα επαγγελματικό προϊόν το χρησιμοποιείτε για διπλάσιο ή τριπλάσιο χρονικό διάστημα σε σχέση με αυτό του εμπορίου τότε νομίζω ότι σε βάθος χρόνου θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο. Παρόλο που τη στιγμή που το αγοράζουμε πρέπει να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα, η ποιότητα και η διάρκεια που θα έχει το προϊόν θα μας αποζημιώσει.

* Η Γιώτα Παπαδοπούλου διατηρεί κομμωτήριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας από το 1991. Θα το συναντήσετε στον πεζόδρομο στην οδό Εθν. Αντίστασης 32

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *