ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Βροχή τα πρόστιμα στην Ημαθία το σαββατοκύριακο – μάσκες, μετακίνηση και 1 κλειστό μαγαζί

Βροχή τα πρόστιμα στην Ημαθία το σαββατοκύριακο – μάσκες, μετακίνηση και 1 κλειστό μαγαζί

Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι της Αστυνομίας το Σαββατοκύριακο για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Πρώτο Σαββατοκύριακο η Ημαθία στα νέα μέτρα (τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής), με τις μάσκες να επανέρχονται παντού, τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και την απαγόρευση άσκοπης μετακίνησης από τις 00:30 έως τις 05:00 και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των ελέγχων της Αστυνομίας, τα πήγαμε ακόμα χειρότερα και από την πρώτη μέρα.

Τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας έπεσαν «βροχή», κάποιοι ξεχάστηκαν εκτός σπιτιού μετά τις 00:30, ενώ ένα κατάστημα στην Ημαθία “ξέχασε” να κλείσει μετά τις 00:00.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του veriotis.gr:

  • Διοικητικό πρόστιμο 10.000€ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε καφέ – αναψυκτήριο στην πόλη της Βέροιας που παραβίασε το ωράριο λειτουργίας και εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς το βράδυ του Σαββάτου να λειτουργεί πέραν της 00:00 τα μεσάνυχτα.
  • Το Σάββατο 31/10 επιβλήθηκαν συνολικά 16 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, εκ των οποίων τα 14 επιβλήθηκαν σε πεζούς. Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου επιβλήθηκαν συνολικά 18 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, εκ των οποίων τα 16 επιβλήθηκαν σε πεζούς. Σε όλους κόπηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150€.
  • Σχετικά με τις μετακινήσεις μετά τις 00:30, το Σάββατο 31/10 βεβαιώθηκε 1 παράβαση και την Κυριακή 1/11 2 παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και 06:00 το πρωί, η Ημαθία μπαίνει σε «κόκκινη» ζώνη, στο επίπεδο 2 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και τίθεται σε εφαρμογή μια σειρά νέων πιο αυστηρών μέτρων, μεταξύ αυτών το κλείσιμο της εστίασης και η απαγόρευση μετακίνησης μετά τις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *