ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η εβδομαδιαία πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl

Η εβδομαδιαία πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΡΑΝΤΕΣ

Εκδόσεις: Ψυχογιός Παιδί

Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης

Προτεινόμενη ηλικία: 3+ ετών

Στους πρόποδες του όρους Πινέλο, στο μακρινό Χρωματιστάν απλώνεται σαν πολύχρωμη θάλασσα η πεδιάδα των χρωμάτων. Ροζοκόκκινες λιμνούλες, πρασινοκίτρινα λοφάκια, πελώρια και τοσοδούλικα χρωματιστά λουλούδια και άλλα τόσα θα αντικρίσεις αν βρεθείς και εσύ εκεί. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εκεί ζουν οι μοναδικοί ελέφαντες με τιράντες. Προστάτες των χρωμάτων του κόσμου. Ο Μπάμπου με τη δύναμη του μπλε, η Μούμου με την ταχύτητα του κόκκινου, και ο Κίνγκο με τα φτερά του κίτρινου βοηθούν σε κάθε απειλή κατά των χρωμάτων και διατηρούν λαμπερά τα χρώματα. Τι θα γίνει όμως όταν λάβουν ένα μήνυμα από τους κήπους του Μπογιάτι; Θα καταφέρουν να βρούνε το Χρωματοφάγο, που ρουφάει τα χρώματα από τα λουλούδια και να επιστρέψουν τα χρώματα στους κήπους του Μπογιάτι;

Μια ιστορία γεμάτη χρώμα, χιούμορ αλλά και δυνατά μηνύματα. Μηνύματα για την υπεράσπιση του καλού αλλά και τη δύναμη της συνεργασίας. Η υπέροχη πένα του Γιώργου Λεμπέση, η εξαιρετική εικονογράφηση αλλά και τα γλυκά ελεφαντάκια κάνουν το βιβλίο άξιο ανάγνωσης για παραπάνω από μια φορές αφού θα έχει μια θέση στις παιδικές βιβλιοθήκες σας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός Παιδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *