ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Χωρίς σκουπίδια”: Το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl αυτή την εβδομάδα

“Χωρίς σκουπίδια”: Το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl αυτή την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Εκδόσεις: Ψυχογιός Παιδί

Συγγραφέας: Σιμα Οζκαν

Προτεινόμενη ηλικία: 4+ ετών

Ο Ντενίζ ζει σε μια πόλη που όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη θάλασσα. Το σχολείο ξεκινάει και μια καινούργια μαθήτρια, η Νιλ έρχεται την πρώτη μέρα στο σχολείο. Όταν η δασκάλα τους ζητάει να ζωγραφίσουν πως πέρασαν στις διακοπές η Νιλ ανοίγει το παλιό μπλοκ ζωγραφικής της και ζωγραφίζει τα πέντε κακά που γεμίζουν τη Γη μας σκουπίδια. Αυτά είναι οι πλαστικές σακούλες, τα μπουκάλια, τα καλαμάκια, τα χάρτινα και πλαστικά ποτήρια, οι χαρτοπετσέτες και τα μαντηλάκια μιας χρήσης. Τα παρουσιάζει στους συμμαθητές της και τους εξηγεί την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος. Αποφασίζουν έτσι όλοι μαζί να γνωρίσουν σε όλο το σχολείο όσα οι ίδιοι ξέρουν. Τι λέτε θα καταφέρουν να σταματήσουν τελικά να παράγουν τόσα πολλά σκουπίδια;

Μια ιστορία για το πως οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν στη φύση. Συναρπαστικό, ουσιαστικό και ιδιαίτερο βιβλίο που καθοδηγεί τα παιδιά να μάθουν να ζουν οικολογικά. Όμορφη εικονογράφηση, προσεγμένος λόγος αλλά και τα μηνύματα που περνάει οδηγούν το βιβλίο άξια να βρίσκεται στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός Παιδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *