ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK Girl

Η πρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ

Εκδόσεις : Κλειδάριθμος

Συγγραφέας : Ελένη Μπετινάκη

Προτεινόμενη ηλικία : 4+ ετών

Ο Ασίντ είναι ένα αγόρι που δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Παίζει για ώρες με τα παιδιά της γειτονιάς του. Ένα πρωινό που δεν ήταν σαν τα άλλα, ο ουρανός έγινε γκρίζος. Ο ήλιος χάθηκε. Καπνός υπάρχει παντού. Πόλεμος είναι το όνομα του και σημαίνει συμφορά, χαλασμός, πείνα και θλίψη. Ο Ασίντ αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του χωρίς την θέληση του, μόνος και χωρίς τα απαραίτητα. Περπατούσε μέρες πολλές, κουρασμένος μπήκε σε μια βάρκα και έφτασε σε μια στεριά. Χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη του. Κρατούσε σφιχτά με τις παλάμες του το πάνω μέρος από το παλτό του, τόσο σφιχτά που έφυγε το μοναδικό κουμπί που είχε πάνω του. Ένα μικρό κόκκινο κουμπί με δυο μεγάλες τρύπες, το μαγικό κουμπί του! Το κουμπί που έγινε το παιχνίδι που του έλειπε. Τι θα γίνει όταν ο Ασίντ χάσει το κόκκινο κουμπί του; Θα καταφέρει να το βρει; Άραγε θα βρει ξανά όσα άφησε στη χώρα του;

Μια ιστορία που βοηθάει τα παιδιά και τα ευαισθητοποιεί ως προς το θέμα των προσφύγων. Μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης υπάρχουν παντού στο κείμενο. Στόχος της ιστορίας να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να καταλάβουν πως όλοι στη γη είμαστε ίσοι και χρειαζόμαστε αγάπη, φροντίδα, οικογένεια και φίλους. Η υπέροχη προσέγγιση του θέματος, η εξαιρετική εικονογράφηση και το απλό αλλά όχι απλοϊκό κείμενο κάνουν το βιβλίο άξιο ανάγνωσης για περισσότερες από μια φορές. Τέλος στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου θα βρείτε οδηγίες για την καλύτερη προσέγγιση και κατανόηση της ιστορίας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *