ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Προσαρμοστικότητα και ζήλος από τους εκπαιδευτικούς της Ημαθίας

Προσαρμοστικότητα και ζήλος από τους εκπαιδευτικούς της Ημαθίας

Ευχαριστήρια επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς του νομού Ημαθίας απέστειλε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες  της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας, oι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε μια νέα πραγματικότητα και να δημιουργήσουν τις βάσεις για να λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω καθεμιά και καθέναν από τους συναδέλφους μου, τους/τις  Δ/ντές/ντριες, Προϊσταμένους/νες των σχολικών μονάδων της Ημαθίας, δασκάλους/ες, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, καθώς και τους/τις εργαζόμενους/νες στο Γραφείο της Διεύθυνσης για το έργο που επιτελούν και τον μόχθο που καταβάλλουν καθημερινά.

Από την αρχή του σχολικού έτους έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, με άμεση προσαρμογή στα δεδομένα της πανδημίας, με άψογη τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας και με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είναι γεγονός ότι και μετά την απόφαση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, όλοι οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, διασφαλίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών.

Οι δε υπάλληλοι της Δ/νσης του Γραφείου μας στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί, δρώντας υποστηρικτικά και συντονιστικά στις καθημερινές πολύπλοκες μεταβολές.

Δεν πρέπει, ακόμη, να λησμονήσουμε τους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους και τα βοήθησαν με κάθε τρόπο να εξοικειωθούν στη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση και, ταυτόχρονα, να υποστηρίξουν το έργο των εκπαιδευτικών.

Αναγνωρίζω και δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην προσαρμοστικότητα και τον ζήλο που επέδειξαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του νομού μας, από την προηγούμενη φάση της πανδημίας ακόμα, με απόλυτη επιτυχία.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη συνεισφορά όλων και, όπως έχω υποσχεθεί, θα βρίσκομαι πάντα κοντά στον καθένα και στην καθεμιά αναγνωρίζοντας  την προσφορά σας.

Απομένει να επιδείξουμε λίγο ακόμη υπομονή και ψυχικό σθένος, να συνεχίσουμε όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,  να είμαστε δίπλα στα παιδιά, έστω και εξ΄αποστάσεως, να κερδίσουμε τον χρόνο στην εκπαίδευση και να φέρουμε μια νέα νίκη επιστρέφοντας στα σχολεία την εμπειρία της οργάνωσης και της εξοικείωσης όλων με την ψηφιακή εκπαίδευση.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, να συνεχίσουμε να προσέχουμε τηρώντας τα μέτρα προστασίας, έτσι ώστε με το νέο έτος και με την βοήθεια της επιστήμης, να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Ημαθίας

Δημήτρης Πυρινός

2 Comments

  • Ναι, έβαλαν τα παιδιά μπούρκες – μάσκες. Κάνουν και για δεσμοφύλακες.

  • Καλό Πάσχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *