ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Αφιέρωμα της ΕΡΤ 3 στον ταλαντούχο Ρουμλουκιώτη μουσικό της παράδοσης Θωμά Γρηγορόπουλο!

Αφιέρωμα της ΕΡΤ 3 στον ταλαντούχο Ρουμλουκιώτη μουσικό της παράδοσης Θωμά Γρηγορόπουλο!

Στο επόμενο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ “Σύγχρονοι Παραδοσιακοί Μουσικοί” θα φιλοξενηθεί ο “δικός μας” Θωμάς Γρηγορόπουλος.

Η εκπομπή της ΕΡΤ 3 θα μεταδοθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:00 (σε επανάληψη το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:30 και για όσους δεν προλάβουν να τη δουν, μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή στο ERTFLIX κλικ ΕΔΩ)

Η σειρά μουσικών ντοκιμαντέρ «Σύγχρονοι Παραδοσιακοί / Μουσικοί» παρουσιάζει παλαιότερους και νεότερους μουσικούς που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική του Ελλαδικού χώρου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε καλλιτεχνικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο.

Σύγχρονοι, καταξιωμένοι, αλλά και ανερχόμενοι μουσικοί με έργο βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.

Στόχος της εκπομπής είναι να αναδείξει και να προβάλει το έργο μουσικών που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν δώσει μια διαφορετική, νέα διάσταση στη μουσική παράδοση.

Ο Θωμάς Γρηγορόπουλος, ένας Ρουμλουκιώτης μουσικός, με ετερόκλητα ακούσματα κι επιρροές, διαγράφει την πορεία του μαζί με τους φίλους και συνεργάτες του και προσπαθεί να αφήσει το αποτύπωμά του στην μουσική και σε μία παράδοση που συνεχώς μεταβάλλεται.

Γεννημένος στην Ξεχασμένη Ημαθίας, από παιδί μπολιάστηκε έντονα από την μουσική παράδοση του τόπου του.

Ξεκίνησε από παιδική ηλικία τους παραδοσιακούς χορούς σε συλλόγους, και αργότερα αποφάσισε να εντρυφήσει σε αυτούς, σπουδάζοντας τους στα ΤΕΦΑΑ Θράκης, και ως αποτέλεσμα ασχολήθηκε με τη χοροδιδασκαλία για αρκετά χρόνια, αλλά το κρυφό του μεράκι, το τραγούδι, το οποίο το εξέφραζε μόνο στην παρέα ως τότε τον κέρδισε και έτσι από την ηλικία των 22 περίπου χρόνων ανεβαίνει απότομα στην σκηνή, και έκτοτε δεν έχει κατέβει από αυτήν.

1 Comment

  • Ένα μεγάλο μπράβο στον φίλο και συνάδελφο (γυμναστή) που κρατάει ζωντανές τις παραδόσεις όλης της Ελλάδας.. “Α.F.S” est. 2001′

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *