ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Πως μπορεί να γίνει ένσταση για το πρόστιμο των 300 ευρώ για μάσκες και μετακίνηση

Πως μπορεί να γίνει ένσταση για το πρόστιμο των 300 ευρώ για μάσκες και μετακίνηση

Πρόστιμο 300 ευρώ είναι η ποινή που επιβάλλουν οι ελεγκτικές αρχές σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα του lockdown.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβάλλεται στις εξής περιπτώσεις:

  • Ψευδείς λόγοι μετακίνησης/Μετακίνηση χωρίς SMS
  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη τήρηση των αποστάσεων

Όσοι λοιπόν, έχετε λάβει πρόστιμο 300 ευρώ και θεωρείτε πως η επιβολή του έγινε αδίκως, έχετε το δικαίωμα μέσα σε πέντε ημέρες από τη βεβαίωση της παράβασης και αποκλειστικά ηλεκτρονικά να διατυπώσετε τις σχετικές αντιρρήσεις σας.

Η ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων πραγματοποιείται στη σχετική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου.

Επίσης, οι αντιρρήσεις του ελεγχόμενου πολίτη ή καταστηματάρχη, υποβάλλονται στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή της Αρχής στην οποία ανήκει το όργανο (Aστυνομία, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό), σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Η απόφαση με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία. Εάν η ένσταση έχει γίνει στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), εκδίδεται αιτιολογημένη απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας επί των αντιρρήσεων εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Σημειώνεται, πως όταν η ένσταση γίνεται σε πρόστιμο που έχει υποβληθεί από την Αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία ή το λιμενικό, τότε συγκροτείται τριμελής επιτροπή η οποία εξετάζει εντός δύο εργάσιμων ημερών τις αντιρρήσεις και με αιτιολογημένη αναφορά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία, τις αποδέχεται ή τις απορρίπτει.

Ακόμη, σε περίπτωση που οι ενστάσεις απορριφθούν, επικυρώνεται το πρόστιμο.

Πηγή: ieidiseis.gr

5 Comments

  • Άμα σε… ο κατής, σε ποιον να πας να το πεις;

  • Οι 300αρα του Λεωνίδα.. Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, εξαιρούνται οι ανθέλληνες και οι Εβραίοι όπου ευχόμαστε ολόψυχα εμείς οι χριστιανοί να φάτε στάχτες…

    • ωραία ευχή δίνεις χριστιανός.αν και είμαι χριστιανός ορθόδοξος και κεντροδεξιάς τέτοιες ευχές τι τις θες?

  • Θα τα θυμάται ο βλάκας λαός στις εκλογές…

  • Τα ψέματα ως δικαιολογία τα ξέρουμε και πρέπει να τα κοψουμε. Πχ έχεις έναν συγγενη στο νοσοκομείο από καρδιά ενώ με πονηριές κανονίζεις στα κρυφα να βγεις με την γκόμενα έξω εκτός νομού χωρίς μάσκα εντός οχήματος και χωρίς έγραφα μετακίνησης. Για πιο λόγο; Οι μισοί μαθητές δεν κρατάμε αποστάσεις απόγευμα και βράδυ στα σχολεία. Τις μάσκες τις φοράνε στο σαγόνι. Ούτε μύτη ούτε στόμα δεν καλύπτουν. Τι χρειάζεται; Περισσότερη πειθαρχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *