ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

Εκδόσεις: Σαββάλας

Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ ετών

Στο δάσος με τις καστανιές ζουν πολλά ζωάκια. Άλλα σε κορμούς δέντρων, άλλα κάτω από τα χόρτα και άλλα κάτω από το χώμα. Στους θάμνους κοντά στη ρεματιά δύο αηδόνια αρχίζουν να πλέκουν την φωλιά τους. Εκεί στη γειτονιά η Κίσσα τους καλωσορίζει. Δεν θα μείνουν καιρό μόνο μέχρι να γεννήσει η μαμά αηδόνα τα αυγά της. Λίγες μέρες αργότερα τρία αυγουλάκια βρίσκονται μέσα στη φωλιά. Ένα μεσημέρι την επισκέπτονται δυο κούκοι. Της πιάνουν την κουβέντα και της ζητούν να μπούν μέσα να δοκιμάσουν την φωλιά της γιατι φτιαχνουν και εκείνοι την δική τους. Στην αρχή η Αηδόνα είναι διστακτική γιατί κάτω από τις φτερούγες της ειχε τα αυγά της. Όμως πείστηκε και έτσι τους άφησε να την δοκιμάσουν. Μετά την δοκιμή εκείνοι έφυγαν μακριά. Κάποιες μέρες μετά από τα τρι αυγά της Αηδόνας βγήκαν τέσσερα πουλάκια. Μετά από μέρες η Κίσσα τους λέει πως το διαφορετικό πουλάκι δεν είναι παιδί τους και τους προτρέπει να το διώξουν. Τι λέτε να κάνει η οικογένεια των αηδονιών; Τι θα συμβεί όταν ξεσπάσει πυρκαγιά στο δάσος;

Μια άκρως τρυφερή και γλυκιά ιστορία για ένα «πουλί καρδιάς» που πήρε και έδωσε αγκαλιά. Μια ιστορία με βαθιά και ουσιαστικά μηνύματα που καταφέρνει να περάσει στους μικρούς αναγνώστες, μια ιστορία ενσυναίσθησης που μας βοηθάει να αποκτήσουμε την ικανότητα να βρεθούμε στην θέση του άλλου και να κατανοήσουμε όσα νιώθει και πράττει. Υπέροχη εικονογράφηση, εξαιρετική γραφή από την πένα της κ. Τσορώνη – Γεωργιάδη αλλά και το βαθύ και ουσιαστικό μήνυμα της ιστορίας κάνουν το βιβλίο να κατέχει άξια μια θέση στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης σας. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε προτάσεις για καλύτερη προσέγγιση του αλλά και δραστηριότητες.

Η πρόταση παιδικού βιβλίου για τα Χριστούγεννα από την POWER BOOK Girl!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *