ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Θέμης Σιδηρόπουλος: “H αστυνομία θρηνεί πολλά θύματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος”

Θέμης Σιδηρόπουλος: “H αστυνομία θρηνεί πολλά θύματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος”

Γράφει ο Θέμης Σιδηρόπουλος

Εδώ και κάποιες εβδομάδες επιτίθενται σε αστυνομικούς στόχους, ανεβαίνει η ένταση από δήθεν δημοκρατικούς πολίτες και τελευταία δεκάδες άτομα πήγαν να λιντσάρουν έναν αστυνομικό ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Οπαδοί της βίας, θέλουν νεκρό αστυνομικό!

Η Αστυνομία δεκαετίες ολόκληρες αντιμετωπίζει αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις, χρειάζεται θεσμική θωράκιση, κάποιοι επενδύουν στην ένταση.

Πίσω από κάθε περιστατικό βλέπουν αστυνομική βία, μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα, αδιέξοδη η ζωή και το έργο του αστυνομικού. Μια χωρίς άλλο ελεεινή πολιτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς ανάμεσά τους. Κατά το δοκούν, εργαλείο ή εξιλαστήριο θύμα, ανάλογα με τις πολιτικές επιδιώξεις.

Ένα εύκολο θύμα ο αστυνομικός, ένας ασήμαντος υπάλληλος ο ένστολος, σάκος του μποξ προς ανακούφιση των πολιτικών αδιεξόδων.

Αφού λοιπόν καλλιεργήθηκε στην κοινωνία μας, ότι είναι αθώα η μολότοφ και το φτύσιμο στα μούτρα του αστυνομικού, δεν κατανοούμε στην συνέχεια γιατί ο ένστολος υπερέβη τα όρια του νόμου. Ναι, δεν πρέπει να προσπερνούμε τα νομικά και ηθικά όρια, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται ώριμα και συλλογικά από όλους, όπως επιτάσσει η δημοκρατία. Αμοιβαίως σεβασμός και εκτίμηση της θέσης και του ρόλου καθενός μας στην κοινωνία.

Μονομερείς αδιέξοδες υπερβάσεις, πράξεις και παραλείψεις απαξιώνουν και μας υποβάλλουν σε δοκιμασίες θλιβερές. Αυτοί που τις προηγούμενες ημέρες καλούσαν σε εξέγερση των δήθεν αγανακτισμένων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πολιτική ενορχήστρωση, υποκίνηση με στόχο την κατάλυση της τάξης, δημιουργία εμφύλιου κλίματος αντιπαλότητας και ανθρωποκτόνες απόπειρες.

Δεν θα αργήσει να έρθει και ο θάνατος!

Οι δράστες των υπερβάσεων εκατέρωθεν πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Θα πρέπει όλοι μας να δούμε το κάδρο καθαρά, στεκόμαστε απέναντι σε υπερβολές, σε εικόνες βίας, δεν μας τιμούν, είναι τραγικές, βλάπτουν την Ελλάδα μας.

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί ηθικοί αυτουργοί που μοιράζουν την κοινωνία μας, αυτοί οι σπεκουλαδόροι της πολιτικής, στοίχισαν στον λαό αυτό μύρια δάκρυα και κατασπάραξαν τα σπλάχνα του ως ύαινες. Μικρασιατική καταστροφή, εμφύλιος, τρομοκρατία, οικονομική αφαίμαξη – λιτότητα….., σταματήστε να δοκιμάζεται τις αντοχές μας, τιμήστε τον πολιτισμό μας, μην διαιρείτε την κοινωνία.

Να μην χαθεί το μέτρο της λογικής, η αστυνομία θρηνεί πολλά θύματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, είναι παιδιά δικά μας, δικά σας, Ελληνόπουλα, κάποια μάνα κλαίει απαρηγόρητη.

Δεν θα γυρίσουν πίσω οι νεκροί μας, το θέμα είναι να μην προστεθούν στην λίστα των αδικοχαμένων και άλλα νέα αθώα θύματα!

Η απαλλοτρίωση της ανθρώπινης ζωής ενός αστυνομικού, του Αξαριάν, του Μπακογιάννη, των ανθρώπων στο Μάτι, αλήθεια, υπάρχει κανένας λογικός ανάμεσά μας που να τη δικαιολογεί!!

7 Comments

  • Εσυ σαν την μιλάς δεν εχουμε καταλαβει. Σε ψηφισε κανεις να τον εκπροσωπείς? Εκτός άμα καθε πολιτης θα βγαινει στα σάιτ και θα σχολιαζει κάθε τι της επικαιροτητας.

  • απο το 1976 ως σημερα οι δολοφονιες αστυνομικων σε πολιτες ειναι πανω απο 100,και εννοειται δεν τιμωρηθηκαν ολοι απο την ελληνικη δικαιοσυνη,και οι λιγοι που τιμωρηθηκαν ηταν με γελοιες ποινες.
    ειναι δημοσιοι υπαλληλοι που περνουν διαταγες για να δερνουν οικογενειες που καθεται στο παρκο,σε ηλικιωμενους που διαμαρτυρεται για συνταξεις πεινας,σε γιατρους που φωναζουν για την αντιμετωπιση της πανδημιας,σε φοιτητες,σε μαθητες,σε μεταναστες,σε καθε τι διαφορετικο,σε καθαριστριες,……..
    μην προσπαθειτε να βγαλετε θυματα τους αστυνομικους,ο κοσμος εχει ματια και βλεπει.
    ολοι μας ειδαμε με τι μισος και μανια χτυπησανε τον κοσμο στην νεα σμυρνη,μια μερα πριν απο τον ξυλοδαρμο του συναδελφου σας,που πανοπλοι αστυνομικοι με πτυσσομενα γκλομπ βαρουσαν οικογενειες σε μια πλατεια που μαζευεται κοσμος απο την γειτονια,με τα παιδια τους και ηλικιωμενους,που ειναι η μονη τους εξοδος μετα απο ενα χρονο κλεισουρας.
    για τις μολοτοφ που πετουσαν οι συναδελφοι σας χθες,γιατι δεν λετε τιποτα?
    για τον ξυλοδαρμο των πολιτων απο αστυνομικους,γιατι δεν λετε τιποτα?
    για την εισβολη σε σπιτια και μαγαζια των συναδελφων σας,χωριις εντολη εισαγγελεα,γιατι δεν λετε τιποτα?
    για τους συναδελφους σας που βγαλαν οπλο και το κρατουσαν σε ευθεια βολη στον κοσμο,γιατι δεν λετε τιποτα?
    για τους συναδελφους σας που πεφτουν με τις μηχανες τους πανω σε πεζους πολιτες,γιατι δεν λετε τιποτα?
    για τον συναδελφο σας που χτυπησε γυναικα χωρις λογο,γιατι δεν λετε τιποτα?
    για τις συλληψεις που κανουν οι συναδελφοι σας,που ενω εχουν περασει χειροπεδες στον συλληφθεντα,και συνεχιζουν ακομα να τον χτυπανε,γιατι δεν λετε τιποτα?
    επειδη αναφερατε καποια ονοματα,μπορω κι εγω με την σειρα μου να σας θυμισω καποιους νεκρους απο την αστυνομια.
    25 Μαΐου 1976 μια «αυρα» (θωρακισμενο αυτοκινητο καταστολης διαδηλωσεων) της Αστυνομιας,σκοτωσε την μικροπωλητρια,Αναστασια Τσιβικα.
    11 Ιουλιου 1978 ο Βασιλης Τσιρωνης, γιατρος, βρηκε τον θανατο κατα τη διαρκεια νυχτερινης εισβολης των Μοναδων Εθνικης Ασφαλειας στο σπιτι του.
    16 Νοεμβριου 1980 δολοφονουνται από ΜΑΤ κατα τη διαρκεια της πορειας για την επετειο του πολυτεχνειου η 21χρονη εργατρια Σταματινα Κανελλοπουλου και ο 26χρονος φοιτητης νομικης Ιακωβος Κουμης.Με γκλομπ συνθλιψαν το κρανιο του Κουμη
    15 Αυγουστου 1985 ο αστυνομικος πυροβολει και σκοτωνει την αμερικανιδα Καθριν Τζον Μπουλ, 22 χρονων
    Στις 17 Νοεμβριου 1985 ο 15χρονος Μιχαλης Καλτεζας πεφτει νεκρος από σφαιρα στο πισω μέερος του κεφαλιου του από αστυνομικ
    4 Ιανουαριου 1987 αστυνομικος της ασφαλειας σκοτωσε υστερα απο λογομαχια τον 19χρονο Λουκα Γραψα.
    14 Ιουνιου 1988 αστυνομικος δολοφονει με το περιστροφό του τον Νικο Παπαγγελακη μέσα σε ουζερι, υστερα απο μεταξυ τους παρεξηγηση
    8 Μαρτιου 1990 αστυφυλακας πυροβολησε και σκοτωσε τον 15χρονο μαθητη Δημητρη Κικερη στην Πρεβεζα
    13 Απριλιου 1993 αρχιφυλακας σκοτωσε εν ψυχρω τον 25χρονο σερβιτορο Γιαννη Τζιτζη σε μπαρ στον Πορο και τραυματισε βαρια τον 40χρονο σερβιτορο Τασο Σωτηρακη
    10 Ιανουαριου 1994 αστυνομικος σκοτωνει με 4 σφαιρες πισωπλατα τον 28χρονο μουσικο Θοδωρη Γιακα
    5 Ιουνιου 1996 αστυφυλακας σκοτωνει τον Γιωργο Φραγκογιαννη και τραυματισε τον Θεμιστοκλη Καλαποθαρακο
    Οκτψβριο 1996,Λιβαδεια, αστυνομικος πυροβολει στο ψαχνο 20 αλβανους τραυματιζοντας 7, απο τους οποους ο ενας θα υποκυψει αργοτερα στα τραυματα του
    3 Νοεμβριου 1996 ο Στεφανος Σαπουνας πυροβοληθηκε και υπεστη κρισιμο τραυματισμο απο αστυνομικο.
    20 Νοεμβριου 1996 Λιβαδεια,αστυνομος πυροβολησε εξ επαφης με αυτοματο Μ5 και σκοτωσε τον 45χρονο Τασο Μουρατη που βρισκοταν ακινητοποιημενος στο εδαφος, μπροστα στα ματια ενος απο τα παιδια του
    3 Αυγουστου 1997 Πειραιά,ανθυπαστυνομος πυροβολησε στο κεφαλι και σκοτωσε τον 26χρονο Ηλια Μεξη επειδη παραβιασε μονοδρομο
    18 Μαρτιου 1998 29χρονος αγροτης Ιωαννης Κεχαϊτης δολοφονειται στην Καστορια «κατα λαθος» απο μεθοριακη περιπολο της ΕΛ.ΑΣ
    19 Ιουνιου 1998 ο Αποστολης Γκαγκομοιρος, 37 ετων, δεχτηκε πυρα απο αστυνομικους στην πλατεια Κανιγγος
    23 Οκτωβριου 1998 κεντρο της Θεσσαλονικης,ανθυπαστυνόμος σκοτωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλαβο μαθητη Μαρκο Μπουλατοβιτς, ο οποιος βρισκοταν στη Θεσσαλονικη σε εκδρομη με το σχολειο
    22 Μαΐου 1999 ενος μηνος λεχωνα Αγγελικη Ρουσογλου βρισκεται νεκρη με σφαιρα απο το υπηρεσιακο οπλο του αρχιφυλακα συζυγου της
    10 Σεπτεμβριου 1999 αρχιφυλακας δολοφονει την επισης αστυνομικο συζυγο του,μητερα τριών παιδιων,επειδη «του μιλησε ασχημα»
    24 Οκτωβριου 2002 αστυνομικος πυροβολησε και σκοτωσε τον 23χρονο Αναστασιο Λυμουρα
    31 Αυγούστου 2004 εξιχνιαστηκε η δολοφονια του 25χρονου Αναστασιου Τσεχελιδη,δραστης 40χρονος αστυνομικος
    17 Νοεμβριου 2006 κυπριος φοιτητης Αυγουστινος Δημητριου ξυλοκοπειται απο 8 αστυνομικους με πολιτικα ανευ αιτιας.Η αστυνομια αναφερει οτι «επεσε και χτυπησε σε ζαρντινιερα»
    3 Μαΐου 2008 δολοφονια του 59χρονου οδηγου αστικου λεωφορειου στη Σινδο
    6 Δεκεμβριου 2008 Αλεξανδρος Γρηγοροπουλος, 15 ετων,εκτελειται εν ψυχρο απο ειδικο φρουρο στα εξαρχεια.
    και υπαρχουν παρα πολλες ακομα δολοφονιες απο αστυνομικους σε αυτην την λιστα.οποτε μην προσπαθειτε να πεισετε πως ειστε θυματα.
    ο συναδελφος σας,αυτος ο ”καλος” αστυνομικος,αυτος αστυνομικος-θυμα οπως τον παρουσιαζετε,ηταν μια μερα πριν στο ιδιο σημειο και με το πτυσσομενο γκλομπ του,χτυπουσε οποιον τολμουσε να τον κοιταξει.
    οσο για την δημοκρατια που αναφερετε,να σας θυμισω το ποσοστο ψηφων που πηρε η ΄δημοκρατικη΄΄ χρυση αυγη απο τα σωματα ασφαλειας?
    ματια εχουμε και βλεπουμε,μην μας περνατε για ηλιθιους,δεν ειμαστε,αν ειμασταν θα γινομασταν μπατσοι.

  • Η δουλεια σας ειναι να συλαμβανετε και οχι να βαρατε γκε γκε μαστορα;; οτι δινεις περνεις!! Τον δενεις και μετα εισαγγελεα και ασε αυτος να κρινει το μετα!!

  • Δεν σε είδα να συγκινείσαι όταν τις προάλλες έδερναν έναν απλό πολίτη και μάλιστα ένα παιδί. Δεν είδα να λες κάτι για τη μάνα αυτού του παιδιού και του κάθε παιδιού που τρώει χωρίς ουσιώδη λόγο το ξύλο της αρκούδας από συναδέλφους σου μόνο και μόνο επειδή έτσι γουστάρουν. Δεν σε είδα να βγαίνεις να καταδικάζεις τις πράξεις αυτών των συναδέλφων σου, αλλά δεν το περίμενα κιόλας, πρώην μπατσόνι είσαι. Επίσης, στην τελευταία σου παράγραφο όπου ταυτοποιείς το πολιτικό σου προφίλ, αυτοί που υποστηρίζεις είναι αυτοί που προκαλούν το διχασμό και οδηγούν σε τέτοιες βίαιες πράξεις και από τις δύο πλευρές. Και τέλος, στη Ν. Σμύρνη δεν είδα μόνο μπαχαλάκηδες αλλά οικογενειάρχες και παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες. Μην αντιγράφεις την επικίνδυνη ρητορική αυτών που υποστηρίζεις, γιατί αυτοί είναι δεν θέλουν το καλό ούτε των συναδέλφων σου ούτε των πολιτών. Αλλά εντάξει, όταν απευθύνεσαι σε μια μάζα πολιτών που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια και είναι ζήτω το πατρίδα και το θρησκεία ίσως τις τσιμπήσεις τις ψήφους σου για το μέλλον. Καληνύχτα κ. Θέμη μου, κοιμάστε βαθιά.

  • Κάποιος κάτι λάθος του είπε του ανθρώπου αυτού ή κάτι δεν κατάλαβε… Οι αστυνομικοί το ξεκίνησαν αυτό και όχι οι πολίτες… Αισχρός

  • “Αφού λοιπόν καλλιεργήθηκε στην κοινωνία μας, ότι είναι αθώα η μολότοφ και το φτύσιμο στα μούτρα του αστυνομικού, δεν κατανοούμε στην συνέχεια γιατί ο ένστολος υπερέβη τα όρια του νόμου.”.
    Δηλαδή μας λέει πως ο αστυνόμος ξεπέρασε τα όρια επειδή προηγουμένως τα είχαν ξεπεράσει άλλοι;;
    Δηλαδή δικαιολογημένη η αστυνομική αυθαιρεσία?
    Δεν είμαστε με τα καλά μας

  • Κάπου εκεί νωρίς νωρίς στο “οπαδοί της βίας θέλουν νεκρό αστυνομικο”,σταματήσα να διαβάζω.
    Επίσης ο άνωθεν κύριος δεν έχει δείξει την ίδια ευθιξία στα αλόγιστα ξυλοφορτωματα κατά καιρούς από τους πρώην συναδέλφους του.
    Παράδειγματα υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες το τελευταίο μόνο διάστημα.
    Άρα λοιπόν πως εμείς οι αναγνώστες να πάρουμε στα σοβαρά την μονόπλευρη αυτή στάση του;
    Και επειδή το βλέπουμε το έργο να έρχεται ,καθώς φωνάζει ο άνωθεν κύριος πως θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου μας,να γνωρίζει πως υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας θα λάβουν υπόψη την συγκεκριμένη τοποθέτηση
    Τώρα βέβαια για την ώρα θα μπορεί να κοκορευτει πως αντέδρασε
    Σε λίγο καιρό θα μας δέρνουν και μέσ’ τα σπίτια μας κύριε
    Ξυπνάει ο κόσμος
    Και άργησε πολύ αργησε δηλαδή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *