ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

Πλέον έχεις βιογραφικό. Είναι καλό; 5 σημεία που κάνουν την διαφορά!

Πλέον έχεις βιογραφικό. Είναι καλό; 5 σημεία που κάνουν την διαφορά!

Γράφει ο Ευάγγελος Σκλιοπίδης *

Τέλεια… Έχεις καταλάβει γιατί χρειάζεσαι ένα καλό βιογραφικό. Πριν το στείλεις δες 5 σημεία που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Πλέον έχεις βιογραφικό. Είναι καλό ;

• Αν το email σου είναι [email protected] χρειάζεσαι άμεσα ένα καινούργιο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα σαν αυτό [email protected]

• Η φωτογραφία που έχεις από τις διακοπές στην Κρήτη, με το ωραίο χρώμα στο δέρμα, το ψάθινο καπέλο και το ανοιχτό τζιν πουκάμισο είναι ωραία για το σαλόνι σου. Αντί αυτής, πήγαινε στον τοίχο του σαλονιού σου, χωρίς να φαίνεται τίποτα άλλο από πίσω και βγάλε μια χαλαρή φωτογραφία με ένα αληθινό χαμόγελο.

• Αν έχεις λογαριασμό linkedin τώρα είναι η στιγμή να τον χρησιμοποιήσεις. Το δεύτερο πράγμα που θα κάνει ο recruiter μετά την θετική σκέψη για το βιογραφικό σου, είναι να σε googlάρει.. Δώσε του κάτι όμορφο και επαγγελματικό να δει.

• Μην αναφέρεις την κλίση που έχεις στην κεραμοποιία στην αίτηση για θέση πωλήσεων ρούχων. Όσο πιο σχετικές είναι οι πληροφορίες που δίνεις τόσο πιο κοντά στον στόχο σου θα είσαι. Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά και ορολογία σχετική με την θέση της αγγελίας.

• Πρόσεξε τα δύο άκρα στην προϋπηρεσία σου. Η εβδομάδα που πήγες στο λιομάζεμα με τους δικούς σου δεν θα σου προσθέσει τίποτα αν έχεις βάλει άλλες 23 δουλειές που έχεις κάνει. Επίσης, εάν η μόνη δουλειά που έχεις βάλει στο βιογραφικό σου είναι 2 μήνες στο καφενείο της φίλης σου δεν κερδίζεις και πολλά για θέση πωλήσεων σε αλυσίδα ρούχων.

Το βιογραφικό σου λοιπόν πρέπει να έχει email και φωτογραφία σωστή,

να είναι σχετικό, να είναι σύγχρονο και σε λογική έκταση.

Πάρε ένα χαρτί και ένα μολύβι λοιπόν και ξεκίνα να κάνεις το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου ΤΩΡΑ !!!

Καλή δύναμη και καλή αρχή στην νέα σου δουλειά.

Πλέον έχεις βιογραφικό. Είναι καλό ; Τώρα μπορείς να το κρίνεις και μόνος σου.

Άν όχι επικοινώνησε μαζί μας.

*Ευάγγελος ΣΚΛΙΟΠΙΔΗΣ

ESMS Marketing Services

MSc in International Marketing Management

University of Surrey

[email protected]

6977989828

Πηγή: esmarketingservices.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *