ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ posted by

Tο πληκτρολόγιο είναι 20.000 φορές πιο βρώμικο από την τουαλέτα!

Tο πληκτρολόγιο είναι 20.000 φορές πιο βρώμικο από την τουαλέτα!

Το ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείς, καθημερινά γιατί πολύ απλά χωρίς αυτήν δεν μπορείς να ζεις, αλλά και να βγάλεις το ψωμί σου, βλάπτει τη γενικότερη υγεία σου το γνωρίζεις.

Εκείνο που αγνοείς ίσως, είναι ότι αποτελεί μία τεράστια εστία μικροβίων, πολύ μεγαλύτερη από τη λεκάνη του μπάνιου σου.

Σύμφωνα με έρευνα του CBT nuggets, που αποκαλύπτει πόσα μικρόβια «ζουν» στα αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε έναν επαγγελματικό χώρο, το λάπτοπ σου είναι 20 χιλιάδες φορές πιο βρώμικο από την τουαλέτα σου.

Κι ακόμη πιο βρώμικη από το πληκτρολόγιο του φορητού ή σταθερού υπολογιστή σου είναι η κάρτα εισόδου που χρησιμοποιήσεις για να μπεις και να βγεις στην εταιρεία, η οποία και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας.

Σ’ αυτήν φωλιάζουν 243 περισσότερα βακτήρια απ’ ότι στο πλαστικό κόκκαλο που μασάει ο σκύλος σου.

Στη τρίτη θέση του «μικροβιομετρητή» θα βρεις το κινητό σου τηλέφωνο, που εκτός από «έξυπνο» είναι και «πιο βρώμικο πεθαίνεις», ενώ στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση, το ποντίκι του υπολογιστή και το mouse-pad αντιστοίχως.

Για την ιστορία να σου πούμε, έτσι για να σου λυθούν όλες οι απορίες, ότι το κάθισμα της τουαλέτας έχει 172 CFU (μονάδα μέτρησης βακτηρίων) ανά τετραγωνική ίντσα, την ώρα που το λάπτοπ έχει 3.543.000 CFU!

Και μην ξεχνάς, να απολυμαίνεις τόσο το πληκτρολόγιο αλλά και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: askmen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *