ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στο Erasmus+ το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Στο Erasmus+ το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Κατά την εβδομάδα 22-26 Μαρτίου 2021, πραγματοποιείται η 5η κινητικότητα των μαθητών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, στη Ρουμανία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ «Η κουλτούρα μου, η κουλτούρα σου, η κουλτούρα μας» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Προσαρμοζόμενη στις συνθήκες της πανδημίας, η κινητικότητα υλοποιείται εικονικά- διαδικτυακά.

Μαθητές από 6 χώρες: Ρουμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Πορτογαλία και Τουρκία, συναντώνται, επικοινωνούν και συνεργάζονται σε διαδικτυακή πλατφόρμα, σε εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες με διοργανώτρια χώρα (φιλοξενίας) τη Ρουμανία και συγκεκριμένα το σχολείο LICEUL “REGINA MARIA” στην πόλη Dorohoi.

Το κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι η μουσική καθώς έχει ηθική σημασία, αξία και δύναμη. Οι νότες, οι αρμονίες, η μελωδία και οι ρυθμοί εκφράζουν τα συναισθήματα και την ψυχή του ανθρώπου όπως και ενεργοποιούν τις «κινήσεις» της ψυχής και τη διαπλάθουν.

Για τον Πλάτωνα, η μουσική υψώνεται σε αρμονία των Ιδεών. Αυτές τις Ιδέες, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της, εκφράζει κάθε χώρα μέσα από τη μουσική της σε αυτήν τη διοργάνωση.

Οι μαθητές γνωρίζουν τη μουσική παιδεία άλλων χωρών, επικοινωνούν μέσα από μελωδίες και στίχους τραγουδιών, μοιράζονται κοινά συναισθήματα και εμπειρίες.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει βιντεο-παρουσίαση επιλεγμένων μουσικών συνθετών, βίντεο με τοπικά τραγούδια όπου τραγουδούν οι ίδιοι οι μαθητές και ζωντανή διαδικτυακή παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών κάθε χώρας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και πάλι από τους ίδιους τους μαθητές.

Γνωριμία με την ιστορία του τόπου της Ρουμανίας και τα αξιοθέατά της μέσω εικονικής ξενάγησης. Από το σχολείο μας συμμετέχουν 32 μαθητές και 14 καθηγητές.

Η γλώσσα του Προγράμματος είναι η Αγγλική.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας και την εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων, ως εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε το έργο μας για να προσφέρουμε στους μαθητές μας αδιάλειπτα και με κάθε τρόπο, γνώσεις, κοινωνική αλληλεπίδραση, ευχάριστες και καινοτόμες εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ & ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up