ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

To παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτή την εβδομάδα

To παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτή την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙ;

Εκδόσεις: Ίκαρος

Συγγραφέας: Bonilla Rocio

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ετών

Η Μόνικα ή αλλιώς Μινιμόνι, είναι ένα μικρό κορίτσι που αγαπάει τις βόλτες με το ποδήλατο, τα χελιδόνια, τις τούρτες, τις ιστορίες της μαμάς της, τα φυτά στο μπαλκόνι της μα περισσότερο από όλα λατρεύει την ζωγραφική έχει ζωγραφίσει πολλά πράγματα αλλά ποτέ ένα φιλί. Τι χρώμα έχει το φιλί αναρωτιέται. Κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, καφέ, λευκό, ροζ, μπλε, μαύρο, γκρι; Απάντηση δεν μπορεί να δώσει γιατί όλα της θυμίζουν κάτι όμορφο αλλά και κάτι που δεν της αρέσει καθόλου! Μπερδεμένη πηγαίνει στη μαμά της και ζητά να της πει τι χρώμα είναι το φιλί. Άραγε τι χρώμα είναι; Εσύ ποιο λες;

Μία άκρως διασκεδαστική ιστορία γεμάτη χρώματα, γλυκιά και τρυφερή που με το μοναδικό της τρόπο η συγγραφέας καταφέρνει να κάνει γνωστά τα χρώματα σε συνδυασμό με τα συναισθήματα. Η μικρή Μινιμόνι είναι ένα κορίτσι με μεγάλα μάτια, δυναμική προσωπικότητα, μεγάλο ταλέντο αλλά και φαντασία καθώς καταφέρνει να μας δήλωση τα χρώματα με όσα η ίδια νιώθει, μέχρι να βρει τι χρώμα είναι το φιλί. Τέλος η δυνατή εικονογράφηση του βιβλίου βοηθάει τον μικρό αναγνώστη να συνδυάσει τις εκφράσεις του προσώπου της Μινιμόνι με τα συναισθήματά το βιβλίο κλείνει κάνοντας την ερώτηση «Κι εσύ… τι χρώμα πιστεύεις ότι είναι το φιλί;» δίνοντας την δυνατότητα για μεγάλη κουβέντα μεταξύ γονιού ή δασκάλου με το παιδί καθώς και με το δικό του μοναδικό τρόπο κρατάει δυνατή την προσωπικότητα του κάθε παιδιού αφήνοντας το να επιλέξει το ίδιο ποιο χρώμα επιθυμεί να έχει το φιλί. Υπέροχη και αξιόλογη ιστορία που σίγουρα θα διαβάσετε πολλές φορές.

H πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK GIRL!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *