ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Ποια νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς – ανοίγει το λιανεμπόριο, τι θα γίνει με τα σχολεία

Ποια νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς – ανοίγει το λιανεμπόριο, τι θα γίνει με τα σχολεία

Ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων πραγματοποίησαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε: Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτυ.

Ανοίγει το λιανεμπόριο

Επιτρέπεται από Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με χρήση ενός κωδικού άπαξ για 3 ώρες. 1 πελάτης / 25 τ.μ.», ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης από το Σάββατο, μόνο για τα ΣΚ, επιτρέπεται με κωδικό 6 (τρία άτομα ή ανά οικογένεια) η διαδημοτική μετακίνηση.

Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακρυά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά και «οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».

Όσον αφορά τα σχολεία και τα πολυκαταστήματα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

1 Comment

  • Aυτές οι βρομομπούρκεες μάσκες που μας φορέσατε θα τις πληρώσετε πολύ ακριβά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *