ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Νέο βιβλίο θα εκδοθεί για την ιστορία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Γιδά – Αλεξάνδρειας!

Νέο βιβλίο θα εκδοθεί για την ιστορία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Γιδά – Αλεξάνδρειας!

Ένα νέο βιβλίο για την τοπική ιστορία, πρόκειται να εκδοθεί σύντομα.

Πρόκειται για την ιστορία του σιδηροδρομικού σταθμού Γιδά – Αλεξάνδρειας.

Δύο παλιοί γνώριμοι, γεννημένοι στην Αλεξάνδρεια και με την παρότρυνση του συντοπίτη τους Δημητρίου Α. Πανταζόπουλου, αποφάσισαν να συγγράψουν από κοινού, ένα βιβλίο για τον ιστορικό σταθμό της πόλης μας.

Πρόκειται για το Δημήτριο Θ. Μπέλο και το Δημήτριο Ν. Κούγκα συνταξιούχο σιδηροδρομικό έχοντας όχι μόνο την εμπειρία (ως μηχανικός τεχνικός ασφάλειας) αλλά και τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης στα σιδηροδρομικά αρχεία, από όπου ομολογουμένως αντλήθηκε πλούτος αρχειακού υλικού.

Ο Δημήτριος Θ. Μπέλος

Ο Δημήτριος Ν. Κούγκας

Η πολυσέλιδη εργασία (περί τις 400 σελίδες ) θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο θα γίνεται αναφορά για την ιστορική διαδρομή του σταθμού μέσα από το πέρασμα των δεκαετιών και τη συμβολή του στην όλη ανάπτυξη του Γιδά.

Στο δεύτερο μέρος και σε γενικές γραμμές, θα περιγράφονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σταθμού, με παράλληλη παρουσίαση πολλών σχεδίων οριζοντιογραφίας και κατόψεων παλαιότερων δεκαετιών. Θα αναλύονται και ανά ειδικότητα οι διάφορες εργασίες, ενώ σε ξεχωριστές καρτέλες θα αναφέρονται τα υπηρεσιακά στοιχεία του προσωπικού.

Πλήθος ανέκδοτων φωτογραφιών θα πλαισιώνουν τα κείμενα αποτυπώνοντας με πληρέστερο τρόπο τον εργασιακό τους βίο.

Τέλος θα περιέχει και φωτογραφικό παράρτημα.

Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε τρεις φωτογραφίες με το προσωπικό της ομάδας γραμμής Αλεξάνδρειας, όπου δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των εικονιζομένων.

Τις δημοσιεύουμε με την παράκληση προς τους αναγνώστες, εάν αναγνωρίζουν κάποια πρόσωπα ή εάν έχουν παλιές φωτογραφίες από το σταθμό, όπως της ισόπεδης διάβασης με το δρόμο του Νησελίου και του φυλακίου που υπήρχε, να μας τις κοινοποιήσουν (εφ’ όσον επιθυμούν) για να συμπεριληφθούν στο υπό έκδοση βιβλίο.

Μπορείτε να τις αποστείλετε με e-mail στο: [email protected] ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον κ. Κούγκα στο 6944197514.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *