ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ο Θέμης Σιδηρόπουλος για το κλάδεμα δέντρων στην Αλεξάνδρεια: Κρανίου τόπος η πόλη

Ο Θέμης Σιδηρόπουλος για το κλάδεμα δέντρων στην Αλεξάνδρεια: Κρανίου τόπος η πόλη

Γράφει ο Θέμης Σιδηρόπουλος

Τριτοκοσμικές ενέργειες, ένας δήμαρχος αποκομμένος από την πραγματικότητα!!

Κάθε επέμβαση στο περιβάλλον δεν πρέπει να γίνεται με απερισκεψία, χωρίς εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο, γιατί απλούστατα οι βλάβες είναι ανεπανόρθωτες.

Αποφασίσατε κύριε δήμαρχε την κλάδευση των δέντρων στην πόλη. Υπάρχουν αρχές και κανόνες ώστε να απομακρυνθούν σπασμένα, αδύναμα, άρρωστα ή νεκρά κλαδιά.

Χρειάζονται λοιπόν πρόσωπα με εξειδίκευση, λ.χ. πρέπει να διατηρείτε το κατάλληλο σχήμα, οι τομές να είναι οι κατάλληλες και αναγκαίες. Εσείς με άκομψο τρόπο προσπαθείτε να ελέγξετε το μεγάλο ύψος και τον όγκο των δέντρων.

Τόσα χρόνια <<αγρόν ηγόραζες>> και τώρα ξαφνικά θυμηθήκατε να <<τσακίσετε>> τα κακόμοιρα δέντρα. Ότι κάνουμε το κάνουμε με μέτρο και σεβασμό, επειδή η φύση δεν εκδικείται αλλά υπενθυμίζει.

Πλησιάζει το καλοκαιράκι, όπως κλαδέψατε τα δέντρα θα στεγνώσουν. Κρανίου τόπο θα κάνετε την πόλη έτσι αν συνεχίσετε. Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα άσχημο και αντιαισθητικό. Η κατάσταση τώρα δεν διορθώνετε. Κάποια δέντρα θα ξεραθούν από μολύνσεις και μυκητιάσεις, παράμετροι που έπρεπε να ληφθούν υπόψη.

Κατάσταση τριτοκοσμική, με νοοτροπίες και κακέκτυπα του παρελθόντος. Δεν είναι οικολογική συμπεριφορά αυτή, δεν συνειδητοποιείτε, δεν ενημερώνεστε, δεν συζητάτε.

Αποδεικνύετε έμπρακτα ότι δεν αγαπάτε τον τόπο σας, δεν τον σέβεστε. Άθλια η εικόνα της πόλης, δεν είναι καθαρή, δεν είναι όμορφη. Χωρίς φυσικό περιβάλλον, τόπους περιπάτων και αναψυχής.

Μου προκαλείτε εντυπώσεις από αρχαία τραγωδία, δεν έχετε συντονισμό και βαθιά σκέψη. Όλα πρόχειρα, βιαστικά, χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα και στρατηγική.

15 Comments

  • Βρε συνταξιούχε κάτσε στ αυγά σου…άντε γιατί πολύ την είδες…ρε Αλεξάνδρεια γίδας συγκεντρώσου!!! Ποιός είναι αυτός που τον ανεβάζεις?? Άκου γράφει ο Θέμης Σιδηρόπουλος… μάλλον σε πληρώνει ο Θέμης Σιδηρόπουλος

  • Παντογνώστη συνταξιουχε

  • Δεν μπόρεσες να ανταπεξέλθεις σε μια φιλοζωική θέλεις να γίνεις και Δημαρχος

  • Θέμης Σιδηρ. Επεισόδιο 32 Μας Κουρασες

  • Φιλοζωικες, ενδιαφερον για τα δεντρα κατι μυριζει και δεν ειναι ο μουσακας της γιαγιας μου.

  • Αυτό δεν είναι κλάδεμα, πρόκειται για καταστροφή, δυστυχώς δεν έχουμε την αίσθηση του τοπίου,ας αντικατασταθεί και κανένα δέντρο που λείπει από δενδροστοιχίες. Υπάρχουν πάρκα στην Αλεξάνδρεια,όμως πλήρη εγκαταληψη και αισθητικής!!!

  • Αυτό δεν ήταν κλάδεμα,πετσόκομμα σε όλα τα δέντρα,μάλλον χρειαζόταν πολλά κούτσουρα για τα τζάκια τους,δεν είναι η πρώτη φορά που κόβουν υγιη δέντρα μόνο και μόνο για προσωπικό όφελος.

  • Ξέχασες να γράψεις και για τις φωτιές θεμη

  • Σας πειράζει που λέει την άποψη του και βασικά έχει και δίκιο ο άνθρωπος, αν δείτε πως έχουν κόψει τα δέντρα θα καταλάβετε. Ουαί υποκριταί και Κόλακες

  • οχι δεν μας πειραζει καθολου απλα ερωτω γιατι δεν τα εγραφε πριν βγει συνταξη ;

  • 1ο.Οτι κούρασε όταν το ίδιο το σάιτ βγάζει συνέχεια ανά τακτά διαστήματα έναν πολίτη και λέει την γνώμη ταυ χωρίς να δίνει έδαφος και σε άλλους πολίτες του γίδα.ΝΑΙ.2ο.Δεν φταίει αυτός που το σάιτ τον δίνει έδαφος γιδιωτες.3ο Αν λεω Αν,λεει την αληθεια για τα δεντρα ρωτηστε τον ευατο σας θα κανατε στα δικά σας τα δεντρα ενα κλάδεμα που δεν θα ταν κλάδεμα?4ο ότι θέλει ας κάνει ο άνθρωπος ,ο συνταξιούχος ,ο γιδιωτης και από όποια μέσα μπορουν οι πολίτες να βρισκουν ευκαιρία να λένε τα παράπονα τους ,αλλά ενα πράγμα πρέπει να έχει ένας Δήμος για να πάει καλά.ΝΑ ΑΚΟΎΕΙ
    .ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΕΛΛΆΔΑ ΓΙΑΤΊ ΚΑΝΈΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΎΕΙ.

  • Απαραδεκτοι!! Το παρκο απέναντι απο την Δ Προιου το κατεστρεψαν.Μαζι με τα δέντρα που κοψανε, κατεστρεψαν και τα όνειρα των παιδιων μας που περίμεναν πως και πως να δουν τα δέντρα να πρασινισουν και παλι!! Τραγικοι!Μπορουσαν να τα κλαδεψουν, οχι να τα καταστρεψουν….

  • MIN ANAKATEBESE REEEEEE ..PANTOU DEN SE ENDIAFERI …..KITA TA XALIA POU AFISES ESI …

  • ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ….? ??? ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ

  • Αν σε ενδιαφέρει το περιβάλλον να αναδείξεις παρόμοια “χάλια “και της ΔΕΗ .
    Δεν είναι καθόλου εύκολη η καρέκλα του δημαρχου που γλυκοκοιταζεις και δεν είσαι και εσύ καθόλου εύκολος άνθρωπος..
    Τα προκοψες στα σώματα ασφαλείας…
    Αντε σειρά έχει το δημαρχείο…
    Ψαροντουφεκας- κυνηγός και ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΘΕΜΗ ΜΟΥ…
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΖΩΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *