ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Πρεμιέρα με self test για τους μαθητές Λυκείων της Ημαθίας – πόσα δηλώθηκαν θετικά

Πρεμιέρα με self test για τους μαθητές Λυκείων της Ημαθίας – πόσα δηλώθηκαν θετικά

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 για την επαναλειτουργία των Λυκείων με τη διαδικασία των self tests, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και θα φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έκαναν το self test και δήλωσαν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, 408 ήταν αυτοί που βρέθηκαν θετικοί.

Όπως αναφέρει το veriotis.gr, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Θανάσης Παπαδόπουλος, δήλωσε πως όλα κύλησαν ομαλά κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων σε όλη την Ημαθία, πλην κάποιων μικροπροβλημάτων, λόγω της νέας πραγματικότητας που κλίνονται να αντιμετωπίσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σχετικά με την διαδικασία των self tests στην Ημαθία τα θετικά κρούσματα που προέκυψαν ήταν στο σύνολο τρία (3).

Οι τρεις μαθητές/εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η θετικότητα του τεστ και να δικαιολογηθεί η απουσία τους από το σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *