ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK GIRL

Το παιδικό βιβλίο για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK GIRL

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΠΙΛΟΤΙΜΟΣ

Εκδόσεις: I Write

Συγγραφέας: Μανταλένα Οικονόμου

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Ο Τίμος είναι το πιο ονειροπόλο πρόβατο σε όλο το κοπάδι. Έχει μαλακό, απαλό και αφράτο τρίχωμα. Κουτουλάει συνέχεια εδώ και εκεί καθώς σκέφτεται τον τρόπο με τον οποίον θα καταφέρει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του. Ένα όνειρο που το συζητάει μόνο με το φίλο του το Μάνο. Να γίνει πιλότος. Ύστερα από αυτή την κουβέντα και με την παρότρυνση του Μάνου, ο Τίμος αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρο του. Πηγαίνουν λοιπόν οι δυο τους σε μια παλιά αεροπορική βάση και ο Τίμος μπαίνει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο, φοράει τα παλιά ακουστικά που βρίσκει στο πιλοτήριο και κάτι σπασμένα γυαλιά. Νιώθει αληθινός πιλότος. Λίγο αργότερα οι δυο τους ετοιμάζουν την πρώτη πτήση του πιλότου Τίμου. Επιβάτες; Ποιοι άλλοι φυσικά από τα ζώα του δάσους. Μυρμήγκια, σαλιγκάρια, σαύρες και χελωνάκια. Θα καταφέρει ο Τίμος να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του; Θα βοηθήσει τον Μάνο να κυνηγήσει και εκείνος το δικό του όνειρο;

Μια υπέροχη ιστορία για την φιλία και την διεκδίκηση των ονείρων των παιδιών. Ο Τίμος το γλυκό αυτό πρόβατο καταφέρνει με τον πιο απλό τρόπο, κάπως αβίαστα να δώσει τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους το κίνητρο να προσπαθούν πάντα για όσα ονειρεύονται αλλά και πως η δύναμη της φιλίας μπορεί να μας οδηγεί πάντα και να μας βοηθάει να εξελιχθούμε. Υπέροχη εικονογράφηση, δυνατό και ουσιαστικό μήνυμα αλλά και το απλό και κατανοητό λεξιλόγιο του θα βάλουν το βιβλίο στη λίστα με τα αγαπημένα των παιδιών σας.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις I Write.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *