ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

Λεπτομέρειες για όσα ρωτάτε σχετικά με το νέο βιβλίο του Δημήτρη Θ. Μπέλου “ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ”

Λεπτομέρειες για όσα ρωτάτε σχετικά με το νέο βιβλίο του Δημήτρη Θ. Μπέλου “ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ”

Ρωτάτε πολλοί σχετικά με το νέο βιβλίο του Δημήτρη Θ. Μπέλου “ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ”. 

Παρακάτω θα σας απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα που μας θέσατε:

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο του Δημητρίου Θ. Μπέλου με τίτλο «ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ τεύχος Α’ Αρθρογραφία για την ιστορία του Γιδά την εποχή της τουρκοκρατίας».

Πρόκειται για το πρώτο, από τα τρία τεύχη της σειράς «ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ». Η τριλογία θα συμπεριλαμβάνει όλα τα μέχρι στιγμής δημοσιευθέντα άρθρα του Δ. Μπέλου, (70 τον αριθμό με σύνολο 1000 περίπου σελίδων), στον τοπικό Τύπο και στην ιστοσελίδα του Δημητρίου Πανταζόπουλου https: //www. facebook.com/alexandrougaia/.

Τα αρχικά κείμενα πλαισιώθηκαν με φωτογραφικό υλικό και εμπλουτίσθηκαν με νέα στοιχεία. Εκτός αυτού δημιουργήθηκαν και αρκετά νέα άρθρα, ενώ άλλα συγχωνεύτηκαν σε ένα.

Το πρώτο αυτό τεύχος περιλαμβάνει 27 δημοσιευμένα άρθρα για την ιστορία του Γιδά επί τουρκοκρατίας, και είναι χωρισμένο σε δύο  μέρη.

Στο πρώτο γίνεται αναφορά για το αγρόκτημα του Γιδά, για το κονάκι, για τα στοιχεία του οθωμανικού κτηματολογίου, τα τοπωνύμια, το πώς γραφόταν ο Γιδάς, τα ονόματα των κατοίκων, το δημοτικό σχολείο κ.α.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα άρθρα για την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα και του Α’ Βαλκανικού πολέμου.

Το βιβλίο αριθμεί 403 σελίδες και κοστίζει 15 ευρώ.

Μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος από τα γραφεία του «Αλεξάνδρεια – Γιδάς», από το Δημήτριο Α. Πανταζόπουλο και σύντομα και στο βιβλιοπωλείο ΚΥΤΤΑΡΟ στην πόλη της Αλεξάνδρεας.

Επίσημη παρουσίαση του βιβλίου δεν θα γίνει.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε πως το δρόμο για το τυπογραφείο έχει ήδη πάρει και το Β’ τεύχος (περίπου 350 σελ.) με θεματογραφία,τα δημοσιεύματα για το Γιδά του Μεσοπολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *