ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την Power Book Girl

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ;

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Σοφία Δάρτζαλη

Προτεινόμενη Ηλικία: 5+ Ετών

Ήταν το δώρο του παππού για την ημέρα της γέννησης του. Ένα σπίτι που μέσα ζει ένας κούκος. Κάθε μία ώρα βγαίνει για να ανακοινώνει την αλλαγή. Εύκολη δουλειά θα πιείτε. Ίσως όμως όχι γι’ αυτόν τον κούκο. Ο κούκος αυτός κάνει πολλά ακόμη. Ξέρει να μετρά το χρόνο, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους, τις σκέψεις και τις ζωές τους. Επικοινωνεί με τους ανθρώπους του σπιτιού και τους θυμίζει όλα όσα έχουν να κάνουν. Ο μικρούλης είναι ενθουσιασμένος με το ρολόι του, κρατάει το κεφάλι του πρώτη φορά όρθιο για να χαιρετίσει τον κούκο του. Μεγαλώνοντας καμάρωνε για εκείνον, είναι ο δικός του χρόνος. Δεν τον άφησε ποτέ. Μεγαλώνοντας λίγο ακόμη τον πήρε μαζί του στο καινούργιο του σπίτι. Ο κούκος δεν αλλάζει, το αγόρι όμως μεγάλωνε. Ο κούκος έστεκε εκεί να μέτρα τις ώρες που κοιμάται, που ξύπνα, που λείπει. Πάντα τον περιμένει και πάντα είναι δίπλα του. Και εκείνος μεγαλώνει και μεγαλώνει. Μια μέρα ο κούκος κατάλαβε τι κάνει και αποφασίζει να σταματήσει να μέτρα. Και φεύγει μακριά. Άραγε θα καταφέρει; Ο χρόνος θα τον υπακούσει;

Μια γλυκιά ιστορία γεμάτη στιγμές, λεπτά, ώρες και χρόνια. Αγάπη, κούκου, τέλος και αρχή αλλά κυρίως συνέχεια. Μια ιστορία που βοηθάει τα μικρά παιδιά να καταλάβουν την δύσκολη έννοια του χρόνου, αλλά και την επιρροή του στην ζωές μας. Με έντονο λυρισμό και γλαφυρότητα η συγγραφέας δημιουργεί με τις λέξεις, τις εικόνες που συγκινούν. Καταφέρνει να δείξει την εξέλιξη του ανθρώπου σε συνδυασμό με την στασιμότητα του αντικειμένου. Υπέροχη εικονογράφηση και εξαιρετική προσέγγιση του θέματος κάνουν το βιβλίο τη βάση για να μάθουμε στα παιδιά μας να ζουν κάθε στιγμή της ζωής τους.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το παιδικό βιβλίο για αυτήν την εβδομάδα από την POWER BOOK GIRL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *