ΤΟΠΙΚΑ posted by

Θέμης Σιδηρόπουλος: «Ο τε δήμος να μη μαλακίζηται» (Ο λαός να μην είναι μαλθακός)

Θέμης Σιδηρόπουλος: «Ο τε δήμος να μη μαλακίζηται» (Ο λαός να μην είναι μαλθακός)

Γράφει ο Θέμης Σιδηρόπουλος

Ξεκινώ με την επίκαιρη ρήση του Θουκυδίδη, διότι, περί της ουσίας του ο λόγος μου. Θέλω να είμαι χρήσιμος πολίτης και ως εκ τούτου δεν μπορώ να είμαι σιωπηλός. Χρήσιμος πολίτης είναι αυτός που στα στραβά και ανάποδα μιλάει, δεν βολεύεται στο άδικο. Δεν στρουθοκαμηλίζει και δεν βολεύεται. Σημαίνει ουσιαστική συμμετοχή και αλληλεγγύη στον αδικημένο.

Δυστυχώς πολλοί από τον δήμο μας ψήφισαν με παράδοξα κριτήρια. Βλέπετε ο Έλληνας μιλά για πολιτική, καθώς, δεν απαιτεί ιδιαίτερη γνώση. Μιλά και για ηθική, αρκεί να μην αφορά τη δική του ζωή. Μιλά για το δίκαιο, αλλά επιλέγει το άδικο. Υποστηρίζει το νόμο, αλλά χτίζει και το παράνομο.

Ο Έλληνας στα λόγια είναι επαναστάτης, αλλά στις πράξεις ραγιάς. Γλείφει εκεί που φτύνει, και γυρνά στο κόμμα που έχει βρίσει πιο πολύ. Μιλά με αρχαία ρητά κι ας μην τα γροικά. Θαυμάζει τον Όμηρο, αλλά δεν τον διαβάζει. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να είναι το κόμμα του στην εξουσία κι ας πεινά ο ίδιος.

Μιλούσε προεκλογικά και πίσω του στοίβα τα σκουπίδια. Πέντε χρόνια κενού πολιτικού περιεχομένου και του δώσατε άλλα τέσσερα. Τον κάνατε πολιτικό βουνό, εκλιπαρείτε να μπείτε στο ψηφοδέλτιό του.

Όμως βουνό που το φοβόμαστε κερδίζει ύψος. Ο άνθρωπος που φοβάται να εκδηλωθεί δεν είναι ελεύθερος. Ο άνθρωπος που γονατίζει όπως η καμήλα εύκολα τον καβαλάνε.

Πρώτο εορταστικό τραπέζι μετά την εκλογική του επιτυχία, στον συνοικισμό μας, του Αγίου Γεωργίου. Οι προσδοκίες των εκεί δημοτών, μεγάλες, οι υποσχέσεις του υποψηφίου, τεράστιες, η σημερινή πραγματικότητα αλγεινή και επίπονη.

Δεν είστε για αυτή την πόλη κύριε, προκαλέσατε μεγάλη βλάβη. Η αλαζονεία και η υπεροψία είναι γνωρίσματα του ανθρώπου κι όχι της ανθρωπιάς, του πολιτικού κι όχι της πολιτικής. Είναι λάθος να γενικεύουμε και να φορτώνουμε τα πάντα στην πολιτική και να αφήνουμε απέξω τον παράγοντα άνθρωπο.

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μου», λέει ο ποιητής. Ήρθαν ντυμένοι σωτήρες, οι καταστροφείς μας, για να μας σώσουν.

Από δηλώσεις, από δελτία τύπου και από φωτογραφήσεις χορτάσαμε, που είναι τα έργα σου κύριε δήμαρχε;

Το αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας σου ζητά επίμονα εδώ και ένα τρίμηνο πέντε χιλιάδες ευρώ, ώστε, να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις τις μεγάλης κατηγορίας (Γ΄ Εθνική), αλλά και λόγο COVID.  Αρνείσαι πεισματικά, λες και σου ζητούν να γίνεις υπεράνθρωπος. Βεβαιώνεις εγγράφως, ότι στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του οικονομικού έτους, δεν υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση, και δεν ντρέπεσαι.

Τους έχεις βάλει στα τέσσερα, όντας δεσποτικός και άδικος. Φωτογραφίζεται η ψυχή σου, φαίνεται η ηθική σου και τελικά αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας σου. Δώστα από την τσέπη σου, δεν θα πάθεις και τίποτα, όμως δεν ψάχνεις να βρεις τις ρίζες σου. Να δεις ποιος είσαι κι από που έρχεσαι. Τι έμεινε από ό,τι πίστεψες κι ό,τι έθαψες μέσα σου. Δεν σε παίρνει άλλο να μην καταλαβαίνεις. Κύριε δήμαρχε, αυτοί που κάνουν τις μεγαλύτερες ευχές και ανάβουν τις μεγαλύτερες λαμπάδες τις Κυριακές, και στην εκκλησία του Θεού, είναι πρώτο στασίδι θέση, σε αυτούς η πράξη γίνεται άπραγη λέξη.

Όμως, ο σύλλογος τούτος, δεν σου ζήτησε ευσπλαχνία που δεν έχεις, τα νόμιμα σου ζήτησε. Η πολιτεία με τον Ν. 4735/2020 (ΦΕΚ τεύχος Α΄ 197/12/10/2020 ) στο κεφάλαιο για την αναπτυξιακή πολιτική και την εύρυθμη λειτουργία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ψήφισε στο άρθρο 66 ρυθμίσεις για τα αθλητικά σωματεία και τους άλλους πολιτιστικούς συλλόγους! Συγκεκριμένα και λόγω του COVID, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους μεταξύ άλλων, να χρηματοδοτούν σωματεία και συλλόγους για μετακινήσεις, τεστ και λοιπά έξοδα αθλητών και παραγόντων. Η ομάδα είναι στην Γ΄ Εθνική, και εσύ όπως και άλλες φορές καταστρατηγείς τον νόμο, τον νομοθέτη και την πολιτεία.

Ποιος νομίζεις ότι είσαι, άντλησες δύναμη από τον κόσμο που σε ψήφισε, ζεις μόνο για τον εαυτό σου ή και για το κοινωνικό σύνολο. Δεν έχει αξία μέχρι πού έφθασες, αλλά το πώς έφθασες ως εκεί.

Δεν παραδειγματίζεσαι και από τον όμορο δήμο της Βέροιας.

Παραθέτω προς γνώση, απόσπασμα υπ αριθ 6/2021 πρακτικό συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Αριθμός απόφασης 92/2021,δια τηλεδιασκέψεως σε τακτική συνεδρίαση. Μετά από αίτημα του αθλητικού σωματείου <<Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας>>, λόγω συνθηκών πανδημίας και αυξημένων υποχρεώσεων, εγκρίθηκε το αιτηθέν ποσόν ενίσχυσης δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης, θα συνεδριάσει άμεσα για την οικονομική ενίσχυση του αθλητικού σωματείου <<ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας>> και του σωματείου << Όμιλος Κλασικού Αθλιτισμού >>.

Ο Αλεξανδρινός λαός δεν έχει δικαιώματα, είναι σε άλλον πλανήτη, ρωτώ !!

Φίλες και φίλοι, να κλείσω διδακτικά και όπως άρχισα, το άρθρο μου εσάς αφορά.

Οι εποχές είναι πονηρές. Τους ταγμένους προπαγανδιστές μην τους πιστέψεις.

Μην πιστέψεις αυτούς που πληρώνονται χοντρά, με τα δικά σου λεφτά, να σε παραπληροφορούν. Χρέος σου είναι να αντισταθείς. Το οφείλεις στον εαυτό σου και στα παιδιά σου.

Μην εμπιστεύεσαι αυτούς που διαμορφώνουν τα «γεγονότα», όπως τα υπαγορεύουν οι χορηγοί τους.

Μην περιμένεις να σε νιώσουν αυτοί που αμείβονται με χιλιάδες ευρώ να σε παραπλανούν. Μην νομίζεις πως είναι κάτι το σπουδαίο. Απλά είναι θρασείς μα πιο πολύ θρασύδειλοι. Εσύ τους δίνεις δύναμη με την ψήφο σου. Εσύ τους δωρίζεις την εξουσία.

Θέμης Σιδηρόπουλος

26 Comments

  • Μπραβο μπραβο μπραβο!

  • Πρωτον Γ εθνικη στον δημο εχουμε δυο ομαδες δευτερον ολες η ομαδες που ειναι εγγεγραμενες κανονικα στο μητρωω πηρανε εκτακτη επιχορηγηση απο το κρατος λογο κορονοιου και ενω δεν ειχαν εξοδα για ολοκληρους μηνες το πρωταθλημα της Γ εθνικης μειωθηκε στο 1/3 λογω κορονοιου οπως φυσικα και τα εξοδα…τριτον αν μοιραζε ο δημος και ο καθε δημος 5λιαρα σε καθε ομαδα φαντασου το ποσο που αντιστοιχει στον καθε δημο…τεταρτον μην ασχολεισαι με πραγματα που δεν γνωριζεις η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απτην αμαθεια….αν σου ριξουν μια μπαλα ποδοσφαιρου μπροστα σου θα νομιζεις οτι ειναι βομβα.. πεμπτον και τελευταιο προς το παρων, τωρα που αρχισες να τρως τα πρωτα ακυρα πρωτα απο τον κοσμο που πιστευες οτι θα σε στηριξει(πολλα γελια) και φυσικα απο πολιτικαντηδες που βλεπουν οτι οι ψηφοι σου ειναι οπως ο λογος σου (γεγονος φανταστικο) τελειωσαν τα δηθεν θεματα που εθιγες….και σε χρησιμοποιει ο καθε πικραμενος για να δημιουργησει εντυπωσεις. Εισαι η τελευταια τρυπα αλλα δεν υπαρχει ζουρνας για σενα καλο ψαρεμα και κυνηγη φιλοζωε…

    • ta pliromena papagalakia arxisan na sxoliazoyn

    • Σταματά μωρε βγήκες να απαντήσεις κατευθείαν έξυπνε βολεμένε !!
      Κοιτά να διαβάσεις τι λέει ο άνθρωπος πρώτα επεξεργασου αν σε αυτά που λέει έχει δίκιο
      Εδώ το θέμα δεν είναι προσωπικό μιλάμε για το δήμο μας τον τόπο μας
      Ας ξυπνήσουμε όλοι επιτέλους κάποια στιγμή
      Δεν βαρέθηκατε τόσα χρόνια τη βοθρηλα της πόλης ; Αφήστε τα κολλήματα σε πρόσωπα και κόμματα .Ας τραβήξουν μπροστά ικανοί άνθρωποι και άξιοι .τ
      Τρώτε και πίνετε όλοι μαζί εκεί στο δήμο μπαίνετε από τις πίσω πόρτες και έχετε και άποψη
      Δεν βλέπετε μπροστά από τις κοιλιές που έχετε κάνει
      Έχετε ημερομηνία λήξης .
      Προχωρά σιδηροπουλε θα ξυπνήσει κάποια στιγμή ο κόσμος ,ελπίζω μόνο να μην είναι αργά

  • Ο κος Σιδηρόπουλος έχει παίξει μπάλα υψηλού επιπέδου για όσους δεν ξέρουν,είναι και αθλητής πυγμαχίας,και σίγουρα μορφωμένος τι λείπει άλλο)!

    • Φιλε ο Θεμης επεζε στην κορυφη τοπικο σεντερ φορ στατιστικα 0 γκολ. Ρωτα κανεναν που ξερει….μην ακουμε την καθε βλακεια εδω μεσα ενας πρωην αστυνομικος ηταν που το ταβανι του ηταν η αλεξανδρεια. Πλεον συνταξιουχος και απλος πολιτης τιποτα παραπανω απο εναν πρωην εργατη-φουρναρη-ελαιοχρωματιστη συνταξιουχο. Το οτι δηλωνει καποιος δεν σημαινει οτι ειναι ολοι κρινονται στην καλπη αφου διαλεξε πολιτικο δρομο, ρωτηστε την εμπειρια τπυ απο καλπη(συνηγορος πολιτη) μαυρο……καλο βραδυ

  • Λείπουν τέτοιοι άνθρωποι από το δήμο μας δυστυχώς !!!!
    Συγχαρητήρια και πάλι !!!

  • aytossss o antropos aytossss itan o allos tou eautos ntirin ntirin ntirin ntirn ntirin,ntirin ntirin

  • Δρεισσ Φίλοι μου από τα αναγραφόμενα διαπιστώνεται δυστυχώς η απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου μσς απέναντι όχι μόνο στην ομάδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας αλλά και στις άλλες δυο ομάδες του δήμου μας τα ΤΡΙΚΑΛΑ

    • Και την ΑΓΚΑΘΙΑ

  • Δυστυχώς για τις ομάδες του δήμου ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ που φέτος αγωνίστηκαν στη Γ´ Εθνική και η δημοτική μας αρχή δεν τις συμπαραστάθηκε .Κρίμα κ Δήμαρχε για τη στήριξη που σας που σας δώσαμε .

  • εδω ο κοσμος καιγεται και εσεις ασχολιστε με το ποδοσφαιρο.κακομοιρηδες που εχετε και αποψη.

  • Προχώρα Σιδηρόπουλε. Ο τόπος μας χρειάζεται έναν σαν εσένα που να αναδεικνύει τα προβλήματα που οι άλλοι δημιουργούν.

  • Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΕ!!!!!!!!!!

  • «Ο τε Θέμης να μαλακίζηται;;;;»

  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι Είμαστε και κυρίως το παρελθόν μας Συνταξιουχε

    • Εσυ που σχολιάζεις συνεχώς για παρελθόν κάποιο σοβαρό πρόβλημα πρέπει να έχεις δεν εξηγείται αλλιώς !!!!
      Ήταν από τους καλύτερους αξιωματικούς που πέρασαν από την περιοχή μας και μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους ανθρώπους στην αστυνομία μέσα !!
      Ποτέ δεν έκανε πίσω , δίκαιος ειλικρινής και πάντα έκανε τη δουλειά του .
      Τώρα αν εσυ είσαι κατά της νομιμότητας ας προσεχές !!!
      Μπες πάλι στην τρύπα σ και κάτσε εκεί !!!

  • Η Φωτογραφία είναι και πρώτη σιδηροπουλε

  • Πεστα Κ Θέμη. Τους ενοχλείς άρα λες αλήθειες και τους πονάει ….το πρώτο πρ;γμα που κάναν είναι σπίτια σε καλές μεριές …δίπλα δίπλα;
    Είχαν 10 και τα κάναν 100 και ογιδας σαπίζει μέρα με την μέρα ….

  • Σκάνδαλα άπειρα
    Ψεκασμοί ανύπαρκτη από παλαιότερες χρονιές και τωρινές βάλε υπογραφή ότι έγινε έγινε η Δουλειά και όλα ΟΚ

  • το μορφωμενος αμφιβαλω το πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο αυτη ειναι η μορφωση και ερωτω γιατι δει τα εγραφε οταν ηταν εν ενεργεια ; αλλα τοτε εγραφε τον κοσμακι

  • Το να σχολιάζεται με κακία κάποιοι ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τον τόπο μας πραγματικά με ξεπερνάει. Γι αυτό μια ζωή θα είμαστε Γιδας και όχι Αλεξάνδρεια. Πολύ κατά τα λέει ο Σιδηρόπουλος. Αλλά βέβαια από παπαγαλάκια και δη εμισθα καλά πάμε. Αλλά το ξανά είπα. Ο γραμμάτων άπειρος ου βλέπει βλέπων.

  • Όλα αυτά καλα τα λέτε σε λίγο τα Πελέ
    Θα γίνουν μπλε ουστ από εδω όλοι για των σηφερον ιστε
    Με αγάπη από συνεικισμος αι Γεωργίου

  • Ο κ. Σιδηρόπουλος αρθρογραφούσε και εν ενεργεία δημόσια και ήταν η εξαίρεση γιατί μόνο αυτός τολμούσε, πάντα στην πρώτη γραμμή τον θυμάμαι, προσπαθείστε να καταλάβετε τι λέει και μην βγάζετε πίκρα. Αν σας έγραψε τι δουλειά του έκανε και μάλιστα άριστα, μακάρι να ήταν διοικητής και τώρα, κλαρίνο άπαντες…

  • Για σένα από τον συνοικισμό και την ομάδα έγραψε, τι ουστ λες, για τα συμφέροντα των ομάδων και των πολιτιστικών συλλόγων και βρίζεις.

  • Τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι, όταν ήταν διοικητής στο ΑΤ του δήμου μας, σε χρόνο ρεκόρ, εξαφάνισε το φαινόμενο των πειραγμένων εξατμίσεων και έστειλε αδιάβαστα αυτά τα καλόπαιδα που το προκαλούσαν, με εμφανή αποτελέσματα στην ψυχική –και όχι μόνο- υγεία των δημοτών. Μετά την αποστράτευσή του παρατηρώ ότι αυτά τα καλόπαιδα βρήκαν ξανά πεδίο δράσης λαμπρό και 3 με 5 από αυτά κάνουν τόση ζημία όση ένα αεροδρόμιο γεμάτο με C130. Αποτέλεσμα είναι ότι μέσα σε τόσους κατοίκους ελάχιστοι διαμαρτύρονται γιατί ο κόσμος φοβάται μη διαταράξει την εφηβεία τους και ας διαταράσσουν αυτά την υγεία του συνόλου. Οι γονείς τους τα καμαρώνουν και όλα κυλούν καλώς. Έχουμε καταντήσει να είμαστε παράξενοι όσοι λίγοι διαμαρτυρόμαστε και οι φυσιολογικοί να είναι αυτά τα καλόπαιδα οι γονείς και όλο το είδος τους. Έχει ξαναδεί κανείς στον κόσμο μεγαλύτερο ξεφτιλισμένο κράτος από αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *