ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Επιμένουν οι ειδικοί: Μετακίνηση εκτός νομού για εμβολιασμένους ή με rapid test

Επιμένουν οι ειδικοί: Μετακίνηση εκτός νομού για εμβολιασμένους ή με rapid test

Νέα μέτρα άμεσα με έμφαση στη μετακίνηση εκτός νομού αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού με τη μετάλλαξη Δέλτα ζητούν οι ειδικοί.

Ήδη η κυβέρνηση έχει βάλει στον πάγο δύο μέτρα που ζήτησαν οι λοιμωξιολόγοι. Τη μετακίνηση εκτός νομού με ΙΧ και ελέγχους για εμβόλιο και rapid test και τα rapid test στα νησιά κατά την επιστροφή.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά καμπανάκια από τους Επιστήμονες που επιμένουν.

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν επαρκούν, όσα συζητιόνται δεν πρέπει να καθυστερήσουν και είναι ανάγκη να ληφθούν εδώ και τώρα πρόσθετα -γράφει ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας, σε άρθρο του στο γνωστό newsletter KReport. Το άρθρο αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη όλων όσων πρέπει να γίνουν στις αμέσως επόμενες ημέρες:

(α) Ό,τι ισχύει στις θαλάσσιες μετακινήσεις (εμβολιασμός ή πρόσφατο τεστ) θα πρέπει να εφαρμόζεται και στις χερσαίες διανομαρχιακές μετακινήσεις, καθώς και στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς (μετρό και λεωφορεία).

(β) Όπου προβλέπονται υποχρεωτικά self test να αντικατασταθούν με rapid test ή μοριακά, τα οποία είναι πολύ πιο αξιόπιστα.

(γ) Η μάσκα να γίνει υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους όταν ερχόμαστε σε επαφή με
τρίτα πρόσωπα.

(δ) Να μπουν αριθμητικοί περιορισμοί σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσια, κ.ά.) και να απαγορευτούν κάθε είδους υπαίθριες συναθροίσεις.

(ε) Να επεκταθεί ο εμβολιασμός μέχρι και τις ηλικίες των 12 ετών.

(στ) Κυρίως, να θεσπιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όχι ως εξαναγκασμός, αλλά ως προϋπόθεση για ορισμένες θέσεις εργασίας και για την πρόσβαση σε ορισμένες παροχές και υπηρεσίες.

«Εάν στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν κινηθεί η Πολιτεία με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και εάν οι πολίτες δεν επιδείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο φθινόπωρο, που μπορεί μεν τα θύματα να περιοριστούν στους αρνητές των εμβολίων, αλλά τις δραματικές συνέπειες στην οικονομία θα τις υποστούμε όλοι», καταλήγει το άρθρο του Γιάννη Τούντα.

Πηγή

7 Comments

  • Σελφ και ραμπιτ ειναι το ιδιο.

  • ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ, ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ?

  • Μονο στην ελλαδα γινονται αυτα. Ημουν στο εξωτερικο δεν ακουσα τη λεξη κορονοιος, ολοι προσεχαμε αλλα κουβεντα ουτε για εμβολια, ουτε για τεστ, ειχαμε ολοι τις μασκουλες μια χαρα. Να αρχισουν οι δημαρχοι να ζητουν αναλυτικα σε καθε περιοχη ποσα κρουσματα εχουμε.

  • ΜΕ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΩ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΜΠΙΤ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ? ΜΙΑ ΚΑΝΤΕ ΣΕΛΦ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΡΑΜΠΙΤ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΛΦ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΡΑΜΠΙΤ. ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΕΛΦ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΕΛΦ, ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΣΚΑ, ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

  • Δεν υπαρχουν αρνητες εμβολιων αλλα υπαρχει φοβος ως προς τον τροπο που το πρωοθουν.

  • ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΕΤΑΞΕΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΤΕΣΤ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Κ. Α ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

  • Ποτε δεν φοβηθηκα τον κορονοιο απλα προσεχω. Οτι πει ο θεουλης. Ξερει αυτος. Ολα θα τα βολεψει.Μας προσεχει ολους εναν εναν. Αλλα επειδη λεει να προσεχουμε και εμεις θα προσεχουμε σε οτι και αν ερχεται μπροστα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *