ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Η τοποθέτηση Μπαρτζώκα στη Βουλή για την υπόθεση Παππά: “Εθνικό είναι το αληθές”

Η τοποθέτηση Μπαρτζώκα στη Βουλή για την υπόθεση Παππά: “Εθνικό είναι το αληθές”

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ. Τάσου Μπαρτζώκα ανακοινώθηκαν τα εξής:

Eθνικό είναι το αληθές! Με αυτή την φράση ολοκλήρωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην Υπουργό, κ. Παππά, αναφέροντας ότι είναι πατριωτική υποχρέωση της Βουλής, κατόπιν των στοιχείων που έχουν προκύψει στην αρμόδια Επιτροπή, να παραπέμψει την υπόθεση του στη δικαιοσύνη.

Όπως επεσήμανε ο Γραμματέας της Προανακριτικής Επιτροπής, Τάσος Μπαρτζώκας, πλήθος στοιχείων τεκμηριώνουν τις μεθοδεύσεις του κ. Παππά στην υπόθεση «φιάσκο» των τηλεοπτικών αδειών, οι οποίες και στοιχειοθετούν το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός:

  • Ζήτησε από τον κ. Καλογρίτσα να συμμετάσχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό, ως εικονικός ιδιοκτήτης, προκειμένου να λάβει άδεια, με σκοπό να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό κανάλι, πλήρως ελεγχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μεσολάβησε ώστε ο κ. Καλογρίτσας να έρθει σε επαφή με εκπροσώπους αλλοδαπής εταιρίας, με στόχο να λάβει το απαραίτητο ποσό της εγγυητικής επιστολής, ύψους 3.000.000,00 ευρώ, προκειμένου να είναι σε θέση να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.
  • Διέβαλε το θεσμικό κύρος του διαγωνισμού, διότι παρά το γεγονός ότι είχε πλήρη γνώση της εικονικότητας των συμβάσεων, αλλά και κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες επέτρεψε την εικονική εκτίμηση των ακινήτων-βοσκότοπων, εξακολουθούσε να συντονίζει το σκοτεινό πάρε-δώσε όλων των εμπλεκόμενων.
  • Αλλοίωσε τον ανταγωνισμό του τηλεοπτικού διαγωνισμού, δίνοντας πληροφορίες στον κ. Καλογρίτσα, σχετικά με τα ποσά που επρόκειτο να καταθέσουν λοιποί συμμετέχοντες.
  • Με εντολή του, και μετά το ναυάγιο της απόκτησης τηλεοπτικής άδειας από τον κ. Καλογρίτσα, ο εργολάβος χρηματοδότησε το εγχείρημα Documento, προκειμένου να διατηρηθεί με κάποιο τρόπο η παρεμβολή του στην ενημέρωση.
  • Επεδίωκε την σπίλωση του αμιγώς οικογενειακού κύκλου επιφανών πολικών προσώπων, σε μια προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης τους, μεταξύ αυτών και της συζύγου του πρωθυπουργού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *