ΤΟΠΙΚΑ posted by

Σε ποιους χώρους θα γίνει φέτος το πανηγύρι του 15Αύγουστου στην Αλεξάνδρεια

Σε ποιους χώρους θα γίνει φέτος το πανηγύρι του 15Αύγουστου στην Αλεξάνδρεια

Ομόφωνα αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας ο χώρος διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης του 15Αύγουστου στην πόλη της Αλεξάνδρειας. 

Την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάκης Κούγκας ο οποίος ανέφερε τα εξής:

Σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 1 του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171Α΄) “Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων,εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις ”, η λειτουργία υπαίθριων αγορών επιτρέπεται σε καθορισμένους από τον αρμόδιο φορέα λειτουργίας ελεύθερους και ανεξάρτητους χώρους δημόσιους ή δημοτικούς, ιδιόκτητους ή μισθωμένους, όπως πλατείες, πάρκα και γενικότερα ανοικτούς χώρους, καθώς και εκκλησιαστικούς οι οποίοι διασφαλίζουν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες. Αν τέτοιοι χώροι δεν είναι εφικτό να βρεθούν, μπορεί να επιλεγούν κατάλληλοι δρόμοι.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 1 του ιδίου νόμου για την λειτουργία των υπαίθριων αγορών (Εμποροπανηγύρεις,Κυριακάτικες αγορές, Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές) λαμβάνεται απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 79 του Ν.3463/2006(Α114), η οποία κοινοποιείται στην οικεία Περιφέρεια.

Με την ίδια απόφαση εγκρίνεται και ο κανονισμός λειτουργίας των αγορών αυτών, στον οποίο εμπεριέχεται απαραιτήτως ο χώρος διενέργειας της αγοράς, η χρονική διάρκεια της αγοράς , τα πωλούμενα είδη , ο τρόπος επιλογής και τοποθέτησης των πωλητών, τα καταβαλλόμενα τέλη και ο τρόπος είσπραξης αυτών , καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς.

Κατά το έτος 2015 ο Δήμος Αλεξάνδρειας με τις υπ’ αριθ. 281/2015 (ΑΔΑ: 6ΑΠΛΩΨΠ-Φ07) και 282/2015 (ΑΔΑ: 6ΩΛ9ΩΨΠ-ΤΤ3), ενέκρινε τους χώρους διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια ως εξής:

1. σε τμήμα του προαύλειου χώρου του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, όπου θα εγκατασταθούν μικροπωλητές και καντίνες,

2. σε τμήμα του προαύλειου χώρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατόπιν παραχώρησης αυτού απο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, όπου θα εγκατασταθούν ψυχαγωγικές παιδιές,

3. σε τμήμα της οδού Ευαγγελά παραπλεύρως του Ιερού Ναού και παραπλεύρως του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου έως την είσοδό του, όπου θα λαμβάνουν χώρα εκθέσεις διαφόρων κατηγοριών (βιβλίου κ.α.) ή ελλείψει αυτών θα εγκαθίστανται μικροπωλητές.

Επειδή η πρώτη περίπτωση αφορά σε χρήση χώρου Σχολείου, το γεγονός αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση και για το λόγο αυτό απαιτείται η επικαιροποίηση των θέσεων των εμπλεκόμενων φορέων ως προς το συγκεκριμένο χώρο και για τη χρήση που προορίζεται. Στo πλαίσιo αυτό κατατέθηκαν οι θετικές εισηγήσεις των Δ/ντών του 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου,της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης ζητήθηκε και η σχετική γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, τα απαντητικά έγγραφα των οποίων επισυνάπτονται συνημμένα.

Επισημαίνουμε ότι στην οδό Ευαγγελά έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου στο χώρο του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, έχει προβλεφθεί ελεύθερος χώρος για χρήση έκτακτης ανάγκης από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

H Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την υπ’ αριθμ. 05/2021 συνημμένη απόφασή της ”’Εκφραση γνώμης σχετικά με το χώρο διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας”, αποφάσισε ομόφωνα και εκφράζει σύμφωνη γνώμη σχετικά με το χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.

Kατόπιν των ανωτέρω,

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ

Στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων και της εμποροπανήγυρης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας να λάβει απόφαση σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας με προτεινόμενες ημερομηνίες από 13-08-2021 έως 17-08-2021, καθώς και την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις παραπάνω προτεινόμενες ημερομηνίες.

Στη συνέχεια το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και το δημοτικό ψήφισε ομόφωνα τα εξής:

Α. Τη λήψη απόφασης, στο πλαίσιο των θρησκευτικών εκδηλώσεων και της εμποροπανήγυρης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 281 και 282/2015 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με ημερομηνίες από 13-08-2021 έως 17-08-2021.

Β. Την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ως άνω αναφερόμενες ημερομηνίες.

Κατά τα λοιπά ισχύουν ως έχουν οι υπ’ αριθ. 281/2015 (ΑΔΑ: 6ΑΠΛΩΨΠ-Φ07) και 282/2015 (ΑΔΑ: 6ΩΛ9ΩΨΠ-ΤΤ3) αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *