ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο στη Βεργίνα

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο στη Βεργίνα

Στον απόηχο της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη σε Βέροια και Βεργίνα, για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Τοίχος της Μνήμης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο και του Αρχαιολογικού Πάρκου της Νεκρόπολης των Αιγών και της Βασιλικής ταφικής Συστάδας «των Τημενιδών», κινήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.

Όπως αναφέρει το Veriotis.gr, δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν ενημέρωση από τον δήμαρχο Βέροιας σχετικά με το τι ειπώθηκε στην συνάντηση και σύσκεψη που είχε με την Υπουργό στο δημαρχείο.

Απαντώντας ο δήμαρχος, ανέφερε πως έθεσε στην Υπουργό τρία ζητήματα. Το πρώτο ήταν τα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου στη Βεργίνα, ζητώντας την βοήθεια του Υπουργείου προκειμένου να λάβουν παγκόσμια προβολή.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει, θεωρώντας το άλλωστε και η ίδια ένα μεγάλο γεγονός, ενώ ο κ. Βοργιαζίδης συμπλήρωσε πως από όσο γνωρίζει το νέο Μουσείο θα εγκαινιάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κάτι που θα δώσει στο γεγονός μια παραπάνω προβολή.

Η ολοκλήρωση του νέου Μουσείου αναμένεται στο τέλος του έτους.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος στην Υπουργό ήταν τα διατηρητέα της πόλης, που όπως είπε γκρεμίζονται, κάτι που αποτελεί κίνδυνο, ενώ χάνονται η αίγλη και η κληρονομιά. Ζήτησε να δοθούν κίνητρα προς τους ιδιώτες μέσω κρατικού προγράμματος να φτιάξουν τα διατηρητέα κτίρια. Η Υπουργός επισήμανε πως θα υλοποιηθεί νέο πρόγραμμα «Διατηρώ κατ΄ οίκον» με στόχο τη διάσωση ιδιωτικών διατηρητέων κτιρίων που κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Το τρίτο θέμα που έθεσε ο κ. Βοργιαζίδης ήταν η ψηφιακή απεικόνιση μέρους των εκθεμάτων του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου, ώστε οι ψηφιακοί επισκέπτες να πάρουν μια πρώτη εικόνα – κίνητρο, προκειμένου να επισκεφθούν το μουσείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up