ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αύξηση των κρουσμάτων

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αύξηση των κρουσμάτων

Γράφει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης*

Με δεδομένη τη νέα έξαρση της πανδημίας, όπως αυτή εκδηλώνεται σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και τη σταδιακή διεύρυνση της μετάλλαξης Δέλτα, η μετάβαση στην τρίτη φάση της εμβολιαστικής στρατηγικής κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν πλέον ότι το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 34 ετών, ενώ ο κύριος όγκος εντοπίζεται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να υπογραμμιστεί επίσης ότι σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη «Δέλτα» σημειώνεται ότι το 70% των στελεχών εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών και ότι από το σύνολο των κρουσμάτων με την νέα μετάλλαξη χρειάστηκε να νοσηλευτεί το 13%, εκ των οποίων ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Το δίλημμα ως εκ τούτου πλέον είναι σαφές: «Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε». Και οφείλουμε να περάσουμε όσο πιο σαφές το μήνυμα σε όλους ότι ο εμβολιασμός, μαζί βέβαια με τον συχνό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και την ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας, ορθώνεται ως η πιο ισχυρή ασπίδα όχι μόνο αυτοπροστασίας αλλά και προστασίας ολόκληρης της κοινωνίας. Καθώς οι εμβολιασμένοι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία σπάνια νοσούν βαριά ή χρειάζονται νοσηλεία αλλά και αποτελούν το πιο αξιόπιστο ανάχωμα απέναντι στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Το ιδιαίτερα θετικό είναι βέβαια ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ανταποκρίνεται και αγκαλιάζει την εμβολιαστική διαδικασία καθώς ήδη από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία», οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 9.300.000, με περισσότερους από 5.250.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 4.250.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Παρά τα θετικά βήματα, η Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν εφησυχάζει αλλά εντείνει και τις προσπάθειές της για την όσο το δυνατόν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών αλλά τη θωράκιση της οικονομίας της χώρας ενάντια στην πανδημία.

Γιατί πέρα από τις εκκλήσεις, την ενθάρρυνση και όλο το εύρος των κινήτρων που δίνει η Κυβέρνηση προκειμένου να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι, στο τέλος της ημέρας ο καθένας από εμάς, πρέπει πλέον ν’ αναλάβει και την ευθύνη του από τη στιγμή που έχει πρόσβαση στο εμβόλιο, να εμβολιαστεί για να προστατευθεί, ειδικά όταν έχουμε τέσσερα εμβόλια, τα οποία είναι δωρεάν, καθολικά και προσβάσιμα σε όλους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι νέες στοχευμένες ρυθμίσεις του ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός με προεξάρχουσες αυτές για τον άμεσο και υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία αλλά και σε δεύτερη φάση για τον υποχρεωτικό, από την 1η Σεπτεμβρίου, εμβολιασμό των υγειονομικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι όχι μόνο απολύτως αναγκαίες και αυτονόητες αλλά και καλοδεχούμενες από τη μεγάλη πλεοψηφία των πολιτών που από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης δρουν με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία.

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού,  να έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών, προκειμένου να τιθασευτούν οι μεταλλάξεις, να μην υπάρξει νέα πίεση στο Σύστημα Υγείας και να αποκλειστεί έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να ξαναπάμε σε οριζόντια lockdown, το οποίο επ’ ουδενί δεν αποτελεί πρόθεση της Κυβέρνησης καθώς είναι άδικο απέναντι σε όσους έχουν τηρήσει τα μέτρα και έχουν πάρει την ατομική και την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί.

*Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης είναι βουλευτής της ΝΔ στο Ν. Ημαθίας – το άρθρο δημοσιεύτηκε στο karfitsa.gr

3 Σχόλια

  • Δεν μας λέτε πόσα κρούσματα αφορούν τον ντόπιο πληθυσμό και πόσα κρούσματα αφορούν τον εξωτερικό τουρισμό.
    Γιατί;
    Μήπως η πρεμούρα σας να ανοίξετε γρήγορα τα σύνορα θα έχει ως αποτέλεσμα την επερχόμενη καραντίνα όταν φύγουν οι τουρίστες;

  • Γκαλοπ θελει να κανει το παρικαρι εαν και μετα το σεμπεβρη θα ειναι βουλευτης..

  • Σε λιγο να δουμε αν θα λενε για τον κορονοιο. Υπομονη. Το βλεπεται ακαταλαβιστικο αυτο που λεω αλλα συντομα θα πειτε α να αυτο το ακαταλαβιστικο που ειχα δει. Ξαφνικα δεν θα λεει κανεις για τον ιο. Προσεξτε το και θα το δειτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up