ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία – με εμβολιασμό ή αρνητικό τεστ η προσέλευση

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία – με εμβολιασμό ή αρνητικό τεστ η προσέλευση

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας:

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών.

11 Comments

  • ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ? ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ. ΞΕΡΩ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ.

    • Το εμβόλιο είναι τζάμπα. Αμάν πια με την κλάψα.

  • Θα αδειασουν ολες οι υπηρεσιες. Αυτο ακουω απ τους εργαζομενους οτι αν βαλουν να πληρωνουν απ την τσεπη τους τα τεστ θα φυγουν. Ειδικα απ το δημοσιο ολοι λενε οτι θα παραιτηθουν. Κριμα. Βλεπω την χωρα μου να καταστρεφεται.

    • Να παραιτηθούν και να μας γράφουν. Υπάρχουν χιλιάδες νέα πτυχιούχα παιδιά με όρεξη για δουλειά. Αμέσως θα καλυφθούν οι θέσεις.

  • ΒΛΕΠΩ ΤΕΦΤΕΡΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΦΟΒΙΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.

  • Απ τους ανεμβολιαστους ακουω οτι θα δηλωσουν παραιτηση απ την εργασια τους ετσι και δυσκολεψουν τα μετρα ως προς την υποχρεωτικοτητα εμβολιου η αν θα πληρωνουν τα τεστ απ την τσεπη τους. Γιατι νομιζω οτι θα γινει χαμος.

  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΠ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΟΥΝ ΦΥΓΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ? Η ΣΕ ΤΡΑ
    ΠΕΖΑ? ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΧΕΙ. ΠΑΜΕ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

  • προς:ΑνώνυμοςΑύγουστος 11, 2021 10:59:29 μμ
    οι δημοσιοι που αναφερεις πως θα φυγουν….ξεκινησαν ηδη να γλυφουν οτι θα κανουν εμβολιο αυτοι και τα παιδια τους,για να βολεψουν και τα παιδια τους στο δημοσιο,και η χωρα σου καταστραφηκε πολλα χρονια πριν,απο τοτε που ολοι ”γλυφατε” για να βολευτειτε στο δημοσιο.

  • ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΣΚΟΠΌΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η ΔΙΆΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΊΣΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΆΛΙ ΜΕΤΑΔΊΔΕΤΑΙ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΛΛΑΣ ΠΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΝΑ ΜΗ ΠΕΘΆΝΟΥΜΕ ??‽‽ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΓΡΊΠΗ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΕΘΆΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

  • Εγώ το εμβόλιο το έκανα για να έχω ελεύθερες κινήσεις. Άλλοι δεν θέλουν να το κάνουν από δισταγμό η από φόβο. Να εμβολιαστείτε πριν είναι αργά. Οι εργοδότες δίνουν ένα περιθώριο για τον εμβολιασμό. Δεν θέλεις να το κάνεις! Με αρνητικο self test δηλωμένο θα εργαστείς. Χωρίς self test απαγορεύεται να εισέλθεις στον χώρο εργασίας. Και αποφεύγουμε τις στενές επαφές. Μυαλό δεν έχουν βάλει να ζευγάρια ακόμα.

  • ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΕΛΛΆΔΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *