ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Κρούσματα κορονοϊού σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Ημαθίας

Κρούσματα κορονοϊού σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Ημαθίας

Με το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς εντοπίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων της Ημαθίας.

Τρίτη μέρα από την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και η Ημαθία μετράει τα πρώτα 7 κρούσματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα μέχρι και σήμερα, όπως αναφέρει το veriotis.gr, έχουν εντοπιστεί συνολικά 5 κρούσματα σε μαθητές και 2 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, σε δύο Δημοτικά και δύο Νηπιαγωγεία της Ημαθίας.

Rapid και self test οι μαθητές

Οι υπόλοιποι μαθητές που φοιτούν στα τμήματα όπου εντοπίστηκε κρούσμα υποβάλλονται καθημερινά σε test, ενώ δεν προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων, καθώς σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί, μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα, όλοι οι μαθητές του τμήματος, εκτός των εμβολιασμένων, θα κάνουν τέσσερα δωρεάν τεστ την εβδομάδα, δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid test) και δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) κάθε εβδομάδα. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν επτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ κάθε ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *