ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Χωρίς νέο self test τη Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο

Χωρίς νέο self test τη Δευτέρα οι μαθητές στο σχολείο

Δεν είναι απαραίτητο το νέο self test για μαθητές σήμερα, ώστε να πάνε αύριο Δευτέρα στο σχολείο.

Το self test πρέπει να γίνει τη Δευτέρα και με αυτό οι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι οι γονείς μπορούσαν να προμηθευτούν δωρεάν τεστ έως την Παρασκευή που πέρασε.

Από Τετάρτη 29.09.2021 έως και την Παρασκευή 08.10.2021, 4 δωρεάν self tests δόθηκαν από τα φαρμακεία σε μαθητές από 4 εώς 19 ετών, για να καλυφθεί το διάστημα 04.10.2021 έως και 15.10.2021.

Η δήλωση γίνεται ακόμη στη γνωστή πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

To edupass.gov.gr είναι η πλατφόρμα που έρχεται να αντικαταστήσει τη δήλωση self test στο self-testing.gov.gr. Σε αυτή την πλατφόρμα οι μαθητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά στα self test, τον εμβολιασμό και τα rapid test και αλλάζει τη δήλωση για τον έλεγχο των προϋποθέσεων φυσικής παρουσίας σε σχολεία και πανεπιστήμια, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «η παραγωγική λειτουργία των θυρίδων των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1 και της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» εκκινεί από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *