ΤΟΠΙΚΑ posted by

2 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Δύο νέα προγράμματα για τους ανέργους ξεκινάει ο ΟΑΕΔ. Το ένα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών. Λεπτομέρειες ΕΔΩ.
Το δεύτερο αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων “επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας. Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Και για να εξηγήσουμε τι είναι η “επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας”, είναι η μετατροπή της επιδότησης ανεργίας, για τους ανέργους που τη δικαιούνται, σε επιδότηση της απασχόλησής τους, καθώς το ποσό του επιδόματος ανεργίας καταβάλλεται ως επιχορήγηση στην επιχείρηση ή τον εργοδότη που θα προσφέρει εργασία με ασφάλιση στον άνεργο. 

Στον επιδοτούμενο χορηγείται από τον ΟΑΕΔ ταυτόχρονα με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας (αρχική, τροποποιητική ή συνέχιση), έντυπο στο οποίο αναγράφονται τόσο η διάρκεια όσο και το ποσό της επιδότησης, που δικαιούται. Η «αξία» της «επιταγής επανένταξης» ισοδυναμεί με το ποσό επιδότησης όπως διαμορφώνεται, μειούμενο σταδιακά μέχρι τη λήξη της τακτικής ή μακροχρόνιας επιδότησης ανεργίας.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *