ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗ

Καθημερινά παραπονιόμαστε για τα κιλά μας, για το χαλαρό σώμα μας, για πόνους στην μέση μας εξαιτίας της καθιστικής ζωής. Το περπάτημα είναι η καλύτερη λύση και ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Παρήμερος Ζαχαρίας μας το προτείνει: 

Πόσο συχνά πρέπει να περπατάμε;

Κατά μέσο όρο 30 λεπτά καθημερινό περπάτημα είναι ιδανικό για την υγειά μας. Κάτι τέτοιο βοηθά στην καρδιά, καταπολεμά το διαβήτη, την οστεοπόρωση, τη χοληστερίνη, την υψηλή πίεση και βοηθά σε κάποιες περιπτώσεις καρκίνου. Βεβαία, είναι η καλύτερη άσκηση για ένα καλλίγραμμο σώμα.


Πόσο γρήγορα πρέπει να περπατάμε για να κάψουμε θερμίδες;
Όσο πιο γρήγορα περπατάμε τόσο περισσότερες θερμίδες χάνουμε. Τριάντα λεπτά καθημερινό περπάτημα μας βοηθά να χάσουμε 1 κιλό σε μια εβδομάδα και χωρίς δίαιτα.
Συγκρίνεται το περπάτημα με το τρέξιμο;
Το τρέξιμο είναι απλώς γρήγορο περπάτημα. Η διαφορά είναι ότι με το τρέξιμο αναπτύσσονται περισσότερο οι μύες μας και καίγονται λίγες παραπάνω θερμίδες.
Γιατί τα ποδιά μας μουδιάζουν και τρέμουν μετά το περπάτημα;
Αυτό είναι κάτι που γίνεται κυρίως τις πρώτες μέρες της άσκησης επειδή είμαστε αγύμναστοι. Αν συνεχίζει όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όσο αστείο κι αν φαίνεται, φταίνε τα παπούτσια, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να είναι πάντα ελαφριά και πάντα λίγο μεγαλύτερα ( τουλάχιστον μισό νούμερο ) από το πόδι σας.
Πως γίνεται να μην βαρεθούμε την άσκηση;
Ποτέ μην σκέφτεστε ως κάτι καταναγκαστικό. Μια βόλτα στα μαγαζιά, μια βόλτα για καφέ, κατεβαίνοντας απ’το λεωφορείο δυο στάσεις πριν για να πάτε στο γραφείο σας κ.λπ. Ξεκινήστε τις πρώτες μέρες με 10λεπτο περπάτημα και σιγά-σιγά το αυξάνετε. Σκεφτείτε το αποτέλεσμα στο σώμα σας και δείτε το σαν διασκέδαση.

30 λεπτά καθημερινό περπάτημα είναι ιδανικό για την υγειά μας.

http://women.gr.msn.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *