ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS MUNDUS II

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS MUNDUS II

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Mundus.
Οι δράσεις του προγράμματος είναι: 
Δράση 1 – Κοινά προγράμματα Erasmus Mundus
Στο πλαίσιο της Δράσης 1, προσφέρεται υποστήριξη σε υψηλής ποιότητας κοινά προγράμματα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών που παρέχονται από…
συμπράξεις Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης από τρεις τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες. Οι συμπράξεις δύνανται να περιλαμβάνουν και Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης από τρίτες χώρες. Επίσης, παρέχονται υποτροφίες σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των κοινών αυτών προγραμμάτων. Τα προγράμματα καταλήγουν στην απονομή ενός διπλού, πολλαπλού ή κοινού τίτλου, ο οποίος πρέπει να είναι αναγνωρισμένος από τις αντίστοιχες αρχές των χωρών που συμμετέχουν στη σύμπραξη. Η δράση 1 υποδιαιρείται σε δύο επιμέρους δράσεις: 
-Δράση 1A — Κοινά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, και
-Δράση 1B — Κοινά Διδακτορικά Προγράμματα.
Ως προθεσμία υποβολής για τη Δράση 1 ορίζεται η 30η Απριλίου 2012 στις 12.00 (μεσημέρι) Ώρα Βρυξελλών. Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2012 στην ιστοσελίδα του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού (EACEA). 

Δράση 2 – Συμπράξεις Erasmus Mundus
Στο πλαίσιο της Δράσης 2 παρέχεται χρηματοδότηση για συμπράξεις συνεργασίας μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης από την Ευρώπη και από συγκεκριμένες τρίτες χώρες, με στόχο την οργάνωση και υλοποίηση δραστηριοτήτων ατομικής κινητικότητας. Επίσης, παρέχονται υποτροφίες διαφορετικής διάρκειας για φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Οι συμπράξεις Erasmus Mundus διαιρούνται σε δύο σκέλη: 
– STRAND 1 — Συμπράξεις με χώρες που καλύπτονται από τους μηχανισμούς εξωτερικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ENPI, DCI, EDF, IPA instruments) – πρώην External Cooperation Window
– STRAND 2 — Συμπράξεις με χώρες και περιοχές που καλύπτονται από τον μηχανισμό συνεργασίας με τις βιομηχανικές χώρες (ICI instrument)
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για την Δράση 2 έχει οριστεί η 30η Απριλίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου). 

Δράση 3 – Προώθηση της Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης
Η δράση αυτή έχει ως στόχο την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης, μέσα από μέτρα ενίσχυσης της ελκυστικότητας, του προφίλ, της εικόνας, της προβολής και της προσβασιμότητας σε αυτήν, παγκοσμίως. Παρέχεται υποστήριξη σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διεθνή διάσταση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως προβολή, προσβασιμότητα, διασφάλιση ποιότητας, αναγνώριση πιστωτικών μονάδων, αμοιβαία αναγνώριση τίτλων με τρίτες χώρες, κινητικότητα, ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, κλπ.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για την Δράση 3 έχει οριστεί η 30η Απριλίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Όλες οι σχετικές πληροφορίες, καθώς και τα έντυπα υποβολής αιτήσεων και για τις τρεις δράσεις του προγράμματος Erasmus Mundus είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:
http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/funding/2012/call_eacea_42_11_en.php

Επίσης μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από τα παρακάτω ηλεκτρονικά εργαλεία τα οποία είναι διαθέσιμα στο website του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού (EACEA) – http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus:
– Φόρμα εξεύρεσης εταίρων http://erasmusmundus.teamwork.fr
– Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/tools/faq_en.php
– Erasmus Mundus Quality Assurance for International Higher Education Courses http://www.emqa.eu
diorismos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *