ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ “ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ “ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

(Ο Καραμπέρης Μάρκος, φερόμενος ως αρχηγός της
εγκληματικής οργάνωσης)
Η «αφρόκρεμα» της Θεσσαλονίκης στο σκαμνί. Αυτός θα ήταν ο τίτλος ενός μυθιστορήματος όπου οι πρωταγωνιστές είναι όλοι γνωστά πρόσωπα, υπεράνω υποψίας τα περισσότερα, αλλά και μέλη του υποκόσμου, τα οποία απετέλεσαν τη μηχανή μιας εγκληματικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 2003 και από τότε άπλωσε τέσσερα πλοκάμια της στη Βόρειο Ελλάδα.
Ο σκοπός της οργάνωσης, σύμφωνα με το ογκώδες…
διαβιβαστικό που συνοδεύει τη δικογραφία, λεπτομέρειες της οποίας διοχετεύθηκαν ήδη από δικηγορικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, ήταν η τοκογλυφία και η εκβίαση ατόμων που βρέθηκαν στην ανάγκη να δανειστούν κεφάλαια. 

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται όταν τον Μάιο του 2011 και συγκεκριμένα στις 23 και 25 του μηνός, προσήλθε στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης ο Ιωακείμ Δημητρίου, προκειμένου να καταγγείλει εις βάρος του ενέργειες από ορισμένα πρόσωπα. 

Ο Ιωακείμ Δημητρίου ήταν ένα από τα θύματα της σπείρας και ανέφερε στην Ασφάλεια ορισμένα ονόματα. Μεταξύ αυτών ήταν τα α) ΜΕΛΕΤΗΣ Κων/νος του Ελευθερίου, β) ΜΕΛΕΤΗΣ Αλέξανδρος του Ελευθερίου, γ) ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ Γεώργιος του Αποστόλου, δ) ΛΑΜΠΑΚΗΣ Δημήτριος του Ηλία, ε) ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ Μάρκος του Θωμά. Οι δύο πρώτοι είναι αδέλφια και άνθρωποι της νύχτας στην Περαία Θεσσαλονίκης. Ο πέμπτος φέρεται να είναι και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με τα τέσσερα πλοκάμια, ο Μάρκος Καραμπέρης, επιχειρηματίας. Ο τέταρτος, ο Δημήτριος Λαμπάκης, φέρεται να είναι το δεξί χέρι του Μάρκου Καραμπέρη. 

Η αστυνομία, κατόπιν όλων αυτών των στοιχείων, ενεργοποιείται αυτεπάγγελτα και παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιλίες των παραπάνω προσώπων. Προφανώς χρησιμοποιείται το περίφημο πλέον «βαλιτσάκι της ΕΥΠ» με τον σούπερ κοριό. Οι συνομιλίες καταγράφονται και τα πρόσωπα που συγκροτούν το παράνομο δίκτυο τοκογλυφίας και εκβίασης κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό. 
Κατά την αστυνομία και το υλικό που συγκεντρώθηκε, η οργάνωση λειτουργούσε με έναν κεντρικό ηγετικό πυρήνα αλλά με τέσσερις κλάδους. Στον πρώτο κλάδο τον αποκαλούμενο και με κωδικό Α.Ε.Ο. εμπλέκονται 12 άτομα, τα οποία και κατηγορούνται για κακουργήματα. 

Αυτοί είναι: 
Καραμπέρης Μάρκος, του Θωμά και της Σμαρώς, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.

Λογοθέτης Δημήτριος, του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Μπούρδα Ελένη του Γεωργίου και της Καλλιρόης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Χατζηιγνατιάδης Ιωάννης του Βασιλείου και της Έλλης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Κωνσταντινίδης Ευστράτιος του Κων/νου και της Παναγιώτας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράβαση νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και στ) παράβαση του νόμου περί όπλων.

Γκαλιάνη Μαρία του Πέτρου και της Χρυσάνθης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση Κώδικα νόμου για τα ναρκωτικά.

Καραμπέρης Θωμάς του Μάρκου και της Ελένης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Φερέτης Γεώργιος του Αντωνίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση

Παπαχατζής Χρήστος του Νικολάου και της Ολυμπίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Ζήνδρος Νικόλαος του Σπυρίδων και της Κυριακής, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.

Καβρακύρης Αθανάσιος του Χρήστου και της Σοφίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Θεοδώρου Γεώργιος του Ιωάννη και της Ειρήνης Σταυρούλας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

– Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι και ο παρακάτω αναζητηθείς και μη συλληφθείς λόγω μη εντοπισμού του στα όρια του αυτοφώρου: 

Κυριακίδης Γεώργιος του Δημητρίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, (άρθρα 187 παρ. 1 σ.σ. 385 παρ.1 στοιχ. α και 404 παρ. 3 Π.Κ.).

Μεταξύ αυτών των ονομάτων διακρίνει κανείς τον φερόμενο ως αρχηγό Μάρκο Καραμπέρη, τον γιο του Θωμά Καραμπέρη, τον πρώην διευθυντή Ειδήσεων της ΕΤ3 Γιώργο Φερέτη, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται στη Δημόσια Τηλεόραση ως Σύμβουλος Διεύθυνσης, αφού επισήμως συνταξιοδοτείται τον Μάιο του 2012. Επίσης σε αυτό το παρακλάδι εντάσσεται η προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών, ο Χρήστος Παπαχατζής, διευθυντής του Σ.Δ.Ο.Ε., ο δικηγόρος Νίκος Ζήνδρος, ο οποίος ήταν και δικηγόρος του Γιοσάκη κατά την εποποιία του Παραδικαστικού, ο Γιώργος Θεοδώρου, βοηθός γενικός διευθυντής Τραπέζης, ένας Ρωσοπόντιος εκ Τασκένδης ο Κυριακίδης Γιώργος.

Άμεσος εμπλεκόμενος στην πρώτη ομάδα είναι και ο Ευστράτιος Κωνσταντινίδης από τις Σέρρες, απότακτος αστυνομικός, καθώς και δύο γυναίκες. 

Απαξάπαντες διατηρούσαν σχέση μεταξύ τους, εκτέθηκαν επί μακρόν με τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ενώ στη διάθεση της εγκληματικής οργάνωσης είχαν θέσει τραπεζικούς λογαριασμούς τους για την είσπραξη των παρανόμων εσόδων. Όλοι κατά το διαβιβαστικό κατηγορούνται για τα κακουργήματα της τοκογλυφίας και της εκβίασης. Ο δημοσιογράφος και στέλεχος της ΕΤ 3 Γ. Φερέτης ήταν ενεργό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και εισπράκτορας μάλιστα, είτε με τη φυσική του παρουσία είτε μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών. 

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα
Είναι ενδεικτική η παρακάτω προσωπική ιστορία. Μία υπάλληλος εμπλέκεται σε μία κατά άλλα «ουδέτερη» τραπεζική διαδικασία και στο τέλος βρίσκεται να χρωστά στον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Μάρκο Καραμπέρη το ίδιο της το σπίτι. Το οδοιπορικό αυτό περνά από τράπεζες, προσωπικούς λογαριασμούς, αποστολή χρημάτων στην Ελβετία και προσημειώσεις ακινήτων. Κοινός παρανομαστής η… τοκογλυφία και η εκβίαση. 

Η Υπόθεση Ε.Φ.
Την 21-10-2011, η Ε.Φ. κατέθεσε ενόρκως ότι ως εξωτερική συνεργάτις της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, τον Σεπτέμβριο του 2010, ανέλαβε να ετοιμάσει φάκελο που της ζήτησε ο Καραμπέρης, προκειμένου αυτός να λάβει δάνειο από τράπεζα του εξωτερικού, φάκελος ο οποίος είχε έξοδα, χρηματικού ποσού 22.800,00 ΕΥΡΩ για να σταλεί στην Ελβετία, χρήματα τα οποία έστειλε μέσω της εταιρείας «WESTERN UNION» ο Λογοθέτης Δημήτριος. 

Επειδή δεν εγκρίθηκε το δάνειο, ο Καραμπέρης, θεωρώντας την υπεύθυνη, απαίτησε να του πληρώσει #30.000,00# ΕΥΡΩ, ενώ της ζήτησε η πληρωμή να διευθετηθεί μέσω του Λογοθέτη. 

Αισθανόμενη φόβο αποδέχθηκε όλα τα παραπάνω και σε ραντεβού με τον τελευταίο, υπέγραψε συναλλαγματικές χρηματικού ποσού 30.000,00 ΕΥΡΩ και επιπλέον αξίωσε την προσημείωση της οικίας της, ως εγγύηση των ανωτέρω συναλλαγματικών. Την επόμενη ημέρα της συνάντησης, από κοινού με τον Λογοθέτη και τον Θωμά Καραμπέρη, μετέβησαν στην «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ» τράπεζα στην πλατεία Ελευθερίας και κατόπιν συνεννόησης του Λογοθέτη με τον διευθυντή της τράπεζας ΚΑΒΡΑΚΥΡΗ Αθανάσιο, της άνοιξε λογαριασμό επ’ ονόματί της, όπου κατά το χρονικό διάστημα από 18-05-2011 έως 26-05-2011 ο ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ κατέθεσε στον εν λόγω λογαριασμό τμηματικά το ποσό των 53.000,00 ΕΥΡΩ, τα οποία η Ε.Φ. επέστρεφε είτε στον Κωνσταντινίδη Ευστράτιο, είτε στον Λογοθέτη Δημήτριο, είτε στην Γκαλιάνη Μαρία, ποσό ίσο με αυτό της προσημείωσης του ακινήτου της, εμπορικής αξίας 120.000,00 ΕΥΡΩ. 

Με τον τρόπο αυτό, κατέστη νομιμοφανής η πράξη της προσημείωσης της οικίας της. Κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τα τέλη Ιουνίου έδωσε στον Καραμπέρη μέσω του Λογοθέτη το ποσό των 30.000,00 ΕΥΡΩ που αντιστοιχούσε στις συναλλαγματικές που είχε υπογράψει, χωρίς να λάβει πίσω τις συναλλαγματικές ούτε να αρθεί η προσημείωση του ακινήτου της. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων της μας παρέδωσε δύο βιβλιάρια των τραπεζών «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ» και «PROBANK» που άνοιξε για λογαριασμό της ο Λογοθέτης, όπου στο πρώτο, είναι καταγεγραμμένες το σύνολο των εικονικών καταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν. 

Την 04-11-2011 προσήλθε εκ νέου αυτοβούλως στην αστυνομία και ανέφερε ότι την 28-10-2011 ο Καραμπέρης Μάρκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, την ρώτησε εάν κλήθηκε να καταθέσει στην υπηρεσία και την προέτρεψε να περάσει από το γραφείο του για να λάβει οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο της κατάθεσής της. Σε μεταγενέστερη συνάντησή τους, παρουσία και του Λογοθέτη, της υπέδειξαν να καταθέσει ότι ουδεμία οικονομική συναλλαγή είχε μαζί του, παρά μόνο νόμιμες οικονομικές συναλλαγές με τον ΛΟΓΟΘΕΤΗ και αφού κατέθετε, θα ελάμβανε δώρο από τον Καραμπέρη. 

Τέλος προσελθούσα και πάλι αυτοβούλως την 16-12-2011 ανέφερε ότι ο Κωνσταντινίδης ήταν το άτομο που τις περισσότερες φορές παραλάμβανε τα χρήματα που πλήρωνε εκβιαστικά στον Καραμπέρη και της εφιστούσε την προσοχή να είναι τυπική στις πληρωμές της προς τον τελευταίο. 

Τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι: 

Λαμπάκης Δημήτριος του Ηλία και της Ιωάννας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Τζωάννου Σήμα του Νικολάου και της Βιργινίας, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής.

Λακόρτε Θεοδώρα του Δημητρίου και της Δομινίκης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.

Λαμπάκη Άννα του Δημητρίου και της Φραγκίσκης Σπυριδούλας, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Λαμπάκης Ηλίας του Δημητρίου και της Φραγκίσκης Σπυριδούλας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Durdevic Milan του MILOMIR και της RADMILA, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.

Xριστοφυλλίδης Πολύδωρος του Χριστόφορου, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

Βιλανάκης Συμεών του Νικολάου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

Σταμπούλης Αλέξανδρος του Μιχαήλ και της Σοφίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.

Παπαγεωργίου Ιωάννης του Κωνσταντίνου και της Αθηνάς, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

– Μέλη της Β΄Ε.Ο. είναι και οι παρακάτω αναζητηθέντες και μη συλληφθέντες λόγω μη εντοπισμού τους στα όρια του αυτοφώρου: 

Σαραφιανός Φίλιππος του Δημητρίου και της Μαρίας κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

Putrikashvili Soso του Temour και της NAZIA, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας.

Καραφώλας Σοφοκλής του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα.

Λογοθέτης Δημήτριος του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Πολυμέρης Γεώργιος του Αποστόλου και της Σωτηρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας, και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) απάτη κατ’ επάγγελμα, ε) αρπαγή κατά συναυτουργία, στ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ζ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.

Πρίντζιος Βασίλειος του Νικολάου και της Ευανθίας, ιατρός ορθοπεδικός, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) εκβίαση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) αρπαγή κατά συναυτουργία, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Τσοτουλίδης Μιχαήλ του Παντελή και της Σοφίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) απάτη κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Τσικρικώνης Σταμάτης του Ευάγγελου και της Γεωργίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων, στ) παράβαση του Νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων.

Αθανασιάδης Ιωάννης του Γεωργίου και της Ελισάβετ, Υπάλληλος Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων.

Κοασίδης Κωνσταντίνος του Νικολάου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου και της Αναστασίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης της, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) εκβίαση με το πρόσχημα «παροχής προστασίας», δ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Τούσιος Συμεών του Αστεριού και της Άννας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Κουγιουμτζής Πασχάλης του Αθανασίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) ηθική αυτουργία σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Κοτανίδης Παύλος του Λεβόν και της Καρίνε, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Βασιλειάδης Γεώργιος του Νικήτα και της Θεοφίλας κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων, στ) παράβαση του νόμου πέρι ναρκωτικών.

Τατόγλου Μιχαήλ του Αναστασίου και της Κορνήλια, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Πετρίδης Αριστείδης του Παύλου και της Βαρβάρας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων.

Σαρίδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση.

Συνεργοί της Γ΄ Ε.Ο. είναι οι παρακάτω, για τους οποίους δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας: 

Ρήγας Αυγουστίνος του Δημητρίου και της Παναγής, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) απλή συνέργεια σε εκβίαση.

SAMARCHEV ROMEO του RUBEN και της GOAR, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) εκβίαση κατά συναυτουργία.

Χούχας Νικόλαος του Κων/νου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) τοκογλυφία.

Κομπίδης Κυριάκος του Δημητρίου και της Πασχαλίνας, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) απλή συνέργεια σε τοκογλυφία.

Ιατρόπουλος Μιχαήλ του Ιωάννη και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) απλή συνέργεια σε τοκογλυφία.

Σημαιοφορίδης Σπυρίδων του Ιεροκλή και της Ελευθέριας, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος.

Σεπεκίδης Ιωάννης του Πολύκαρπου και της Κυριακήςκατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

Κουτσάντας Ιωάννης του Γεωργίου και της Φρόσως, κατηγορούμενος για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος β) τοκογλυφία. 
taxalia.blogspot

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *