ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΓΥΝΑΙΚΑ: ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ένα καθαρό θέμα που αφορά τις κυρίες είναι τα λάθη και οι μύθοι που κρύβονται πίσω από το μακιγιάζ. 
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 15 από αυτά σε ένα πολύ ενδιαφέρων θέμα της ιστοσελίδας hit-channel.com
Διαβάστε λοιπόν αναλυτικά 15 λάθη και μύθους πίσω από το μακιγιάζ:


1. Εάν χρησιμοποιώ καθημερινά makeup μπορεί να βλάψει το δέρμα μου.

Αντιθέτως! Το makeup (foundation) προστατεύει το δέρμα σου από τις επιβλαβής συνθήκες, όπως είναι η έκθεση του στην ηλιακή ακτινοβολία, η σκόνη και η μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα περισσότερα προϊόντα makeup περιέχουν ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά τα οποία ενυδατώνουν και θρέφουν το δέρμα σε βάθος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις μέρες μας, τα περισσότερα είδη makeup, πούδρες ακόμα και lipgloss περιέχουν αντιηλιακά φίλτρα προστασίας SPF15 ή και περισσότερο, ώστε να προστατεύσουν το δέρμα μας από τις ακτίνες του ήλιου ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνουν την φωτογήρανση, τις πανάδες/φακίδες ακόμα και τα εγκαύματα.

2. Όταν θέλω να αγοράσω makeup, δοκιμάζω την απόχρωση στο χέρι μου.
Λάθος! Το χρώμα του προσώπου μας διαφέρει εντελώς από την απόχρωση του χεριού μας, γι’ αυτό το πιο ασφαλές είναι να δοκιμάζετε το makeup σε καθαρό πρόσωπο ή λαιμό.

3. Το μαύρο μολύβι ή eyeliner κάνει τα μάτια μου να φαίνονται μεγαλύτερα.
Αυτό δεν είναι αλήθεια! Το μαύρο χρώμα σαν περίγραμμα κάνει τα μάτια μας να δείχνουν μικρότερα αντί για μεγαλύτερα, απλά έχει την ιδιότητα να δίνει περισσότερη ένταση στο βλέμμα μας. Αν θέλεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, προτίμησε να χρησιμοποιείς πιο απαλά χρώματα όπως καφέ, γκρι, βιολετί.
Πριν τοποθετήσεις mascara στις βλεφαρίδες σου, τόνισε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου με ένα λευκό μολύβι για να “ανοίξει” το βλέμμα σου και να δώσει την ψευδαίσθηση πως τα μάτια σου είναι μεγαλύτερα.

4. Αν χρησιμοποιώ αδιάβροχη mascara οι βλεφαρίδες μου γίνονται πιο εύθραυστες και πέφτουν.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Οι περισσότερες mascara που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν περισσότερες πρωτεϊνες και βιταμίνες από τις απλές mascara. Επίσης περιέχουν έλαια σιλικόνης που δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στις βλεφαρίδες σου ενώ ταυτόχρονα τις θρέφουν.
Είναι αλήθεια ότι οι αδιάβροχες mascara είναι πολύ δύσκολες στην αφαίρεση τους με το ντεμακιγιάζ, αλλά αν χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών, δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

8. Το ψαλιδάκι γυρίσματος των βλεφαρίδων μπορεί εύκολα να καταστρέψει τις βλεφαρίδες μου.
Όσο χρησιμοποιείς σωστά το ψαλιδάκι για να γυρίσεις τις βλεφαρίδες σου δεν κινδυνεύεις να τις καταστρέψεις. Η χρήση του ψαλιδιού βλεφαρίδων κάνεις τις βλεφαρίδες σου ακόμα πιο καμπυλωτές και το ανοίγει το βλέμμα σου.
Θα πρέπει να χρησιμοποιείς το ψαλιδάκι μόνο πριν τοποθετήσεις mascara.
Το ψαλιδάκι θα πρέπει να το τοποθετήσεις προσεκτικά και απαλά κοντά στη βάση των βλεφαρίδων και όταν είσαι σίγουρη να πιέσεις το ψαλιδάκι και να το κρατήσεις για ορισμένα δευτερόλεπτα και όταν το ανοίξεις να το απομακρύνεις προσεκτικά από τις βλεφαρίδες σου.

9. Αν δεν φοράω makeup μπορώ να καθαρίσω το δέρμα μου απλά με νερό.
Κατά τη διάρκεια τις ημέρας αλλά και της νύχτας ή όσο κοιμάσαι, το δέρμα σου έχει την ιδιότητα να παράγει λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα.
Όταν βγαίνεις έξω, το δέρμα σου προσελκύει σκόνη και άλλα βλαβερά στοιχεία που αν δεν αφαιρεθούν μπορεί να οδηγήσουν σε μαύρα στίγματα, λευκά στίγματα, σπυράκια κλπ.
Γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεις το δέρμα σου τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα με τα κατάλληλα καλλυντικά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου και την ηλικία σου.

10. Η πούδρα μου φράσσει τους πόρους του δέρματος.
Λάθος! Η πούδρα δεν φράσσει τους πόρους του δέρματος. Η σύσταση τους τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα των mineral είναι πολύ ανάλαφρη.
Για ένα πιο natural look ,επέλεξε μια διάφανη πούδρα κατά προτίμηση σε μορφή σκόνης για να δώσεις μια ματ υφή στο makeup που έχεις τοποθετήσει ήδη στο δέρμα σου. Μπορείς να αφαιρέσεις την περιττή ποσότητα πούδρας με ένα μεγάλο πινέλο της πούδρας.

11. Το κρεμώδες ρουζ είναι καλύτερο από το compact ρουζ (σε μορφή σκόνης).
Αυτό εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος σου. Το compactρουζ είναι ιδανικό για λιπαρά δέρματα και πρέπει να τοποθετείται αποκλειστικά με το πινέλο του ρούζ. Το κρεμώδες ρουζ ταιριάζει σε κανονικά ή ξηρά δέρματα και μπορείς να το τοποθετήσεις με το σφουγγαράκι ή το πινέλο του makeup ή ακόμα και με τα δάχτυλα σου.

12. Για να βάλω ρουζ, χαμογελάω για να δω που θα το τοποθετήσω.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Όταν χαμογελάμε τα μήλα μας ανυψώνονται. Εάν εκείνη την ώρα εμείς τοποθετήσουμε ο ρουζ, μόλις πάψουμε να χαμογελάμε το αποτέλεσμα είναι το ρουζ να έχει τοποθετηθεί σε πολύ πιο χαμηλότερο σημείο από αυτό που πρέπει.

13. Αν αφαιρέσω τρίχες από το πάνω μέρος των φρυδιών μου καταστρέφω το σχήμα τους.
Λάθος! Πολλές φορές οι τρίχες που βρίσκονται στο επάνω μέρος των φρυδιών μας είναι ικανές να καταστρέψουν το σχήμα των φρυδιών μας. Οπότε αν κρίνεται απαραίτητο να αφαιρεθούν, εφόσον καθαρίσεις και διορθώσεις το σχήμα των φρυδιών σου, επανασχεδίασε το σχήμα τους με ένα μολύβι ή σκιά φρυδιών και όσες τρίχες περιττεύουν από το επάνω μέρος αφαίρεσε στις ανά σειρά σταδιακά μέχρις ότου φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

14. Μπορώ να μακιγιάρω τα φρύδια μου με το μαλακό (kajalή khol) μολύβι των ματιών μου.
Το μαλακό μολύβι των ματιών είναι ακατάλληλο για να μακιγιάρεις τα φρύδια σου. Προτίμησε ένα ειδικό μολύβι φρυδιών ή σκιά φρυδιών για να επανασχεδιάσεις και να διορθώσεις το σχήμα τους ανάλογα με την απόχρωση των φρυδιών σου.

15. Η σκιά των ματιών μου θα πρέπει να ταιριάζει με τα χρώματα των ρούχων μου.
Λάθος! Πολλές γυναίκες υιοθετούν αυτή την λάθος λογική με ανεπιθύμητο στο τέλος αποτέλεσμα.

Αφού κάνεις την επιλογή των ρούχων σου, προτίμησε να συνδιάσεις χρωματικά το μακιγιάζ σου με μια χρωματική αρμονία ή αντίθεση. Π.χ εάν επιλέξεις ένα ροζ φόρεμα: πράσινη σκιά για χρωματική αντίθεση ή λαδί (για γήινη απόχρωση) ή γκρι σκιά (για ουδέτερη) ή ανοιχτή απόχρωση του μπλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *