ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΚΑΙΡΟΣ: ΧΙΟΝΙΑ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα, ενώ αναμένονται καταιγίδες στα νοτιοανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα…

βόρεια.
Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, και το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και τουΛαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με παροδικές ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -06 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: σχεδόν αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο.
Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στο ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον -01 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και τα ορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα νότια. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα γίνουν ασθενή και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -03 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και χιόνι στα ορεινά και τα βόρεια. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: Βόρειοι 9 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 βαθμούς Κελσίου και βαθμιαία πτώση τοπικά στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Στα νοτιότερα τις πρωινές ώρες νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα στους 12 βαθμούς και Σταδιακή πτώση στους 6.

econews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *