ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΑΓΡΟΤΙΚΟ: ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ Ο ΕΛΓΑ

Για την εξόφληση κάθε είδους εκκρεμότητας του 2011 όσον αφορά στους αγρότες που δικαούνται αποζημίωσης εργάζονται στον ΕΛΓΑ. Οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό, και στόχος της διοίκησης του οργανισμού είναι, περί τα τέλη Φεβρουαρίου να εξοφληθούν οι αγρότες.
Όπως αναφέρουν από τον ΕΛΓΑ η διαδικασία των πορισμάτων προχωρά κανονικά και το πλέον πιθανό σενάριο, είναι η εξόφληση κάθε εκκρεμότητας για το 2011 μέχρι…
το τέλος Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, οι τελευταίες ζημιές από τον παγετό του Δεκεμβρίου, που έπληξαν μεταξύ άλλων τις ελιές, για τις οποίες η διαδικασία συγκομιδής συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του έτους.
Θυμίζουμε ότι στις 22 Δεκεμβρίου ο ΕΛΓΑ θα κατέβαλε, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ περίπου.
Οι αποζημιώσεις αφορούσαν ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν μέχρι και το α’ τετράμηνο του 2011 από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Την ίδια ημερομηνία καταβάλλονται και Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις ΠΣΕΑ για τα προγράμματα: «Ετήσιο 2006», «Ετήσιο 2007», «Πυρκαγιές 2007», «Πυρκαγιές 2008», «Α΄ τρίμηνο 2008», «Απρίλιος –Δεκέμβριος 2008» και «Φουζικλάδιο 2009». 
paseges

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *